דילוג לתוכן העיקרי

בחירות שלישיות אינן "שיגעון" אלא מהלך שפוי

פיזור הכנסת הנוכחית היא תעודת בגרות לדמוקרטיה הישראלית הצעירה. מנגד ישיבה בממשלה בהשתתפותו של נאשם בשוחד, מלך מלכי המסיתים נגד מערכת המשפט, אינה נחשבת דוגמא לשפיות.
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the swearing-in ceremony of the 22nd Knesset, the Israeli parliament, in Jerusalem October 3, 2019. REUTERS/Ronen Zvulun - RC13F4927B00
קראו 

כשנשיא המדינה ראובן ריבלין אמר כי נדמה לו שראש הממשלה הזמנית בנימין נתניהו ויו"ר כחול לבן בני גנץ "פשוט רוצים להשתגע" [4 בדצמבר], הוא ייצג את הלך הרוח הרווח בקרב רוב הציבור והפרשנים. "אם כך תרצו - השתגעו!", הטיח הנשיא בצמד המנהיגים, "אך מדוע לגרור יחד איתכם את העם בישראל?" ריבלין האיץ בהם  להגיע להסכמה על הקמת ממשלת אחדות, כדי "להחזיר את המדינה הזו למסלולה המתוקן".

הפוליטיקאים וסוקרי דעת הקהל כבר עוסקים בדירוג האשמים ב"שיגעון" הבחירות השלישיות, והמוספים הכלכליים מפרטים את עלותה של מערכת הבחירות ואומדים את מחירו של יום שבתון. אך מה מהותו של אותו "מסלול מתוקן", זה שנתניהו וגנץ חוסמים אותו בפני "העם בישראל"? מה היא האלטרנטיבה לבחירות במארס 2020? אם בחירות נוספות הן "שיגעון", החלופה שאליה הטיף הנשיא – ישיבה בממשלה בהשתתפותו של נאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים, מלך מלכי המסיתים נגד מערכת המשפט – נחשבת דוגמא לשפיות? האם עסקת הנבצרות-אחדות, שנתפרה על פי מידותיו של נתניהו, הייתה משחררת את החברה הישראלית מאנשי כת הביביזם שבה הקיף את עצמו? גם אם נתניהו היה מואיל לצאת לנבצרות, רוחו הרעה הייתה נושפת בעורפם של השרים וחברי הכנסת של הליכוד.       

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.