דילוג לתוכן העיקרי

האם העם ימליך עליו את ברית החשודים?

לפי פרשנותם של נתניהו ואנשיו למהות הדמוקרטיה, כי הרוב קובע מי ינהיג אותו, כתב אישום בשוחד אינו צריך לעמוד בדרכו של נאשם לראשות הממשלה. אבל מה אם המועמד הפופולרי נאשם בהטרדה מינית או באונס? והרי היה לנו נשיא כזה.
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and Israeli Interior Minister Aryeh Deri are seen at the end of a news conference at the Prime Minister's office in Jerusalem April 2, 2018. REUTERS/Ronen Zvulun - RC163EB70890
קראו 

בתגובה להחלטת בית המשפט העליון לקיים דיון ביום שלישי [31 בדצמבר] בשאלה האם ניתן להטיל על נאשם בפלילים להרכיב ממשלה, אמר הנאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים, בנימין נתניהו, כי "בדמוקרטיה מי שמחליט מי ינהיג את העם – זה העם, לא אף אחד אחר". אם כך, הבה נבדוק מה דעתו של אחד מהעם, ולא סתם אחד מהעם אלא מנהיג בולט בדורו. האם מי שהנהיג את ישראל בעשור האחרון, פלוס שלוש שנים בשנות התשעים, סבור שראש ממשלה המואשם בפלילים ראוי להנהיג את העם?

זה המקום להידרש שוב לדבריו הנחרצים של ח"כ נתניהו כיו"ר האופוזיציה על נבחר העם ראש הממשלה אהוד אולמרט, עת הוא נחשד בפלילים (ודוק, באותה עת נחשד, לא נאשם אחרי שימוע): "לאדם השקוע עד צוואר בחקירות אין מנדט מוסרי וציבורי לקבוע דברים כל כך גורליים למדינת ישראל, כי קיים חשש, אמיתי ולא בלתי מבוסס, שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו ולא על בסיס האינטרס הלאומי" [13 בדצמבר 2008]. אכן, גם אולמרט כנתניהו לא השתוקק לוותר על כסאו, אך שותפיו הפוליטיים ובראשם אהוד ברק הראו לו את דלת היציאה מלשכת ראש הממשלה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.