דילוג לתוכן העיקרי

כך ישראל מאבדת את שליטתה על אסטרטגיית ה"כוח רך"

בהשראת תפישתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, נתניהו מעדיף גישה לאומית שלפיה העולם מתחיל ונגמר בוושינגטון. באופן הזה מדינת ישראל אינה מנצלת תחומים כמו תרבות, חקלאות, הייטק או כלכלה לשינוי ועיצוב דעת הקהל העולמית.
RTX78I82.jpg
קראו 

פריז. 30 ראשי מדינות וכ-6,000 מקבלי החלטות ופעילים התכנסו השבוע [12 בנובמבר] בפארק דה לה ווילט בבירה הצרפתית למפגש השני של פורום השלום של פריז – יוזמה שמטרתה לקדם את רוח המולטילטרליות והרב-תרבותיות בעולם. חרף מטרת המפגש החשובה, שני כיסאות במרכז האולם נותרו ריקים: של נציגי ארה"ב וישראל. אף מנהיג ישראלי לא טרח להגיע למפגש; בעצם אף לא פקיד זוטר או שליח מהשגרירות בפריז לא הגיעו. יותר מזה, לאף ארגון לא-ממשלתי ישראלי לא היה ייצוג בקרב שלל הדוכנים שהציגו פרויקטים בתחומי התפתחות חברתית, טכנולוגיות חדשות, כלכלה מכלילה, אקטיביזם מגדרי ועוד.

בעשור שחלף תחת הנהגתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, השקיעה ישראל מאמצים רבים בבניית קשרים עם מדינות ערב ואפריקה, במיוחד כאלו שעמן ישראל אינה מקיימת יחסים דיפלומטיים או מקיימת יחסים בדרג נמוך. לפני שנה [נובמבר 2018], למשל, ביקר בישראל נשיא צ'אד אידריס דבי, שארצו ניתקה את קשריה עם ישראל לפני 40 שנה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.