דילוג לתוכן העיקרי

מדוע הממשלה אינה תומכת ביוצאים בשאלה?

לא קל לפרוש מהעולם החרדי. בנוסף לניתוק מהמשפחה המורחבת ומהחברים, הקושי להסתגל לעולם החילוני הוא עצום. הבדידות, תחושת השבר וחוסר האונים יכולים להיות כבדים מנשוא. ובכל זאת תמיכתה של המדינה ביוצאים בשאלה מצומצמת ולא מספיקה.
RTX76L6U.jpg
קראו 

שני אחים בני 19 ו-25, בנים למשפחה חרדית חשובה וידועה בירושלים, שהיו בתהליך של יציאה בשאלה, שמו קץ לחייהם בשבוע שעבר [24 בנובמבר] בדירה קטנה ששכרו באתר AIRBNB. שמותיהם לא פורסמו, כנראה בלחץ המשפחה, וההתאבדות הכפולה הזאת כמעט שלא משכה תשומת לב תקשורתית או ציבורית. חיפוש בגוגל מלמד שטרגדיות כאלה אינן נדירות. בחורף 2014, למשל, התאבדו שני צעירים שחזרו בשאלה. הם קפצו אל מותם, לא לפני שהשאירו מכתבי פרידה וכתבו שאינם יכולים יותר להמשיך להתמודד עם החיים. ב-2016 התאבדותה של אסתי וינשטיין ז"ל, חסידת גור לשעבר שהורחקה מילדיה בעקבות עזיבתה את הדת, זעזעה רבים. וינשטיין הותירה אחריה ספר שבו גוללה את הקושי הנורא והמחיר הכבד ששילמה בעד עצמאותה.

לא קל לפרוש מהעולם החרדי ולעזוב את הקהילה שבה גדלת ואת האידאולוגיה שהייתה בסיס לקיומך. בנוסף לניתוק מהמשפחה המורחבת ומהחברים, הקושי להסתגל לעולם החילוני הוא עצום. הבדידות, תחושת השבר וחוסר האונים יכולים להיות כבדים מנשוא. על פי מחקר שערכה עמותת "בשביל החיים" המסייעת למשפחות שיקיריהן התאבדו ופורסם בינואר 2014, שיעור בעלי הנטיות האובדניות בקרב יוצאים בשאלה מגיע ל-40%.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.