דילוג לתוכן העיקרי

האם מיסוי כלים חד-פעמיים יגמול את הישראלים מהתמכרות לפלסטיק?

משרד האוצר שוקל למסות כלים חד-פעמיים במטרה לצמצם את השימוש בפלסטיק, אבל לא כולם מתלהבים. בעוד פעילים סביבתיים קוראים לאסור בחוק את השימוש בחד-פעמי, יש הטוענים מנגד כי המס יגרור אי שוויון חברתי וכי כלי מתכת וקרמיקה מזהמים יותר.
GettyImages-1086058766.jpg
קראו 

ישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם בשימוש בכלים חד-פעמיים. לפי דו"ח של עמותת "אדם טבע ודין" שפורסם באפריל השנה [2019], אזרחי ישראל מוציאים מדי שנה כשני מיליארד שקל על כלים חד-פעמיים. בארגון הסביבתי "מגמה ירוקה" טוענים כי ישראל היא המשתמשת מספר 2 בעולם בפלסטיק חד-פעמי לנפש אחרי ארה"ב. הנתונים האלה הופכים את ישראל לשותפה בכירה בזיהום הפלסטיק הגלובלי.

לטענת ישראל אביאב, מנכ"ל וממייסדי חברת ווינפאק, אחת מיבואניות החד-פעמי הגדולות בישראל, הישראלי הממוצע צורך את כמות הכוסות החד-פעמיות הגדולה ביותר בעולם, "ואני אומר את זה מניסיון של עשר שנים בתחום". לדבריו, בישראל משתמשים ביותר מ-250 מיליון כוסות פלסטיק בחודש. מנתונים רשמיים של המשרד להגנת הסביבה שהגיעו לידי אל-מוניטור עולה, כי בישראל משתמשים בכ-1,300,000 טון פלסטיק בשנה, ומרביתו מושלך לפסולת.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.