דילוג לתוכן העיקרי

מהי האסטרטגיה של נתניהו בקמפיין "הבחירות הגנובות"?

נתניהו מנסה לאמץ את הגישה של הנשיא טראמפ, שבבחירות 2016 סירב להתחייב כי יקבל את תוצאות הבחירות. יצירת כאוס בקלפיות ביום הבחירות משרתת את הגישה הזו, וזה בדיוק מה שניסה ראש הממשלה להשיג באמצעות חוק המצלמות.
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu looks on after delivering a statement in Ramat Gan, near Tel Aviv, Israel September 10, 2019. REUTERS/Amir Cohen - RC120F6D73E0
קראו 

לאחר שהורד מהבמה באופן משפיל לעיני תומכיו בכנס בחירות באשדוד [10 בספטמבר], חזר נתניהו לשגרת הקמפיין ולמסר שלו מהשבועות האחרונים – "רוצים לגנוב לנו את הבחירות". הוא אפילו כינס את הכנסת [11 בספטמבר] כדי לחוקק במהירות שיא, מה שלא נהוג בתקופת בחירות בישראל, את "חוק המצלמות" אשר נועד להתיר למשקיפים מטעם הרשימות השונות להציב מצלמות בקלפיות ביום הבחירות. זאת, למרות שהיועץ המשפטי לממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט מתנגד לחקיקה בהולה שכזו ערב בחירות, ולמרות שהצעת החוק לא אושרה מוקדם יותר השבוע על ידי הוועדה המסדרת של הכנסת [9 בספטמבר]. כצפוי, נתניהו לא השיג את הרוב הנדרש והצעת החוק נדחתה.

נשאלת השאלה, מדוע נתניהו התעקש לקדם את חוק המצלמות ומה בדיוק הוא ניסה להשיג? התשובה היא שהיו לו כמה מטרות: ליצור כאוס בקלפיות ביום הבחירות; לגרום לאזרחי ישראל הערבים לא להגיע לקלפי ולהצביע; לשדר לחץ וסכנה לציבור תומכיו ("רוצים לגנוב לנו את הבחירות") ולמקסם את שיעור ההצבעה בימין.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.