דילוג לתוכן העיקרי

צלילי המוסיקה: מיזם שירת המונים שואף לחבר בין זרים

יוזמי קולולם שואפים לקדם שינוי חברתי באמצעות מוסיקה. מיליונים בארץ ובעולם, בני דתות שונות, כבר השתתפו באירועים הסוחפים או צפו בהם ביוטיוב. המיזם זוכה להתעניינות בינלאומית, ולדברי מארגניו כבר מניב פירות חברתיים
koolulam.jpg
קראו 

ביום שלישי השבוע (23 באפריל), חול המועד פסח, המה אולם יצחק במערת המכפלה בחברון אלפי מתפללים, גברים ונשים, שהגיעו לאירוע מיוחד של שירה בציבור וביצעו יחד את הפסוק "מה אשיב להשם" מספר תהילים. האירוע במהלך תפילת שחרית במתחם, שתועד במצלמות רחף ולווה באמצעי הגברה ומוסיקה, הוא תוצר של טרנד שירת ההמונים "קולולם" (הלחמה של המילים "קולולו" ו"כולם") שמשגע את ישראל. מעבר לקונטקסט האידיאולוגי של התכנסות במערת המכפלה, הרי שהאירוע משקף גם התלהבות ישראלית כללית מהתופעה החדשה.

יוזמת קולולם מכנסת יחד אלפי זרים ללא רקע מוזיקאלי לביצוע חדשני בשלושה קולות של שיר מוכר, לאחר אימון של 45 דקות. אלא שהמוזיקה היא דווקא החלק השולי. האירוע, שנמשך בדרך כלל כשלוש שעות, כולל שלל תרגילי אינטראקציה חברתיים, אשר השירה המשותפת והווידאו-קליפ הסופי הם רק התוצר האמנותי שלו. קליפ שמהווה ללא ספק מקור השראה ויראלי למשתתפים אחרים. התופעה, שהחלה מאירועים מקומיים בהשתתפות מאות בודדות, הפכה בחודשים האחרונים לתנועה חברתית שסוחפת מאות אלפים, כבר צברה מיליוני צפיות ביוטיוב ועוררה התעניינות בינלאומית.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.