דילוג לתוכן העיקרי

האם ישראל תהיה המדינה החלוצה בעולם של טיסות לואו-קוסט לירח?

ביום שישי תשוגר לראשונה בהיסטוריה חללית אזרחית לירח. המדובר בפרויקט פרטי של קבוצת ישראלים חדורי מוטיבציה, שמקווים לשבור שורה של שיאים ולהציב את ישראל על מפת החלל הבינלאומית. בינתיים הם עוסקים בחינוך הדור הצעיר ומקווים לאפקט אפולו ישראלי.
Israeli scientists stand next to an unmanned spacecraft which an Israeli team plans to launch into space at the end of the year and to land it on the Moon next year, in Yahud, Israel, July 10, 2018 REUTERS/Ronen Zvulun - RC1D8A2ADEC0
קראו 

ביום שישי, 22 בפברואר, בשעה 3:45 לפנות בוקר (שעון ישראל), תשוגר לירח מקייפ-קנוורל בפלורידה החללית הישראלית "בראשית" – החללית הקטנה ביותר ששוגרה לירח אי פעם. גובהה כמטר וחצי, קוטרה כשני מטרים בלבד, והיא בעלת מסה של 600 ק"ג. אבל נתוניה הפיזיים הם לא הדבר היחיד שייחודי בחללית הזאת. זו תהיה החללית הראשונה בעולם שאינה משוגרת על ידי מעצמה ואפילו לא על ידי מדינה. מי שעומד מאחורי שיגור החללית הם שלושה מהנדסים צעירים ישראלים: יריב בש, כפיר דמרי ויהונתן ויינטראוב, שישלטו בה ממפעל "מבת" ביהוד.

בניית החללית החלה ב-2010 במסגרת תחרות Lunar XPRIZE של גוגל, שהבטיחה פרס של 20 מיליון דולר לקבוצה שתצליח להנחית חללית על הירח. השלושה הקימו את עמותת SpaceIL – ארגון ללא מטרות רווח, שמטרתו לא רק להנחית חללית ישראלית ראשונה על הירח אלא גם לעורר השראה בקרב הדור הצעיר ללימודי מדע וטכנולוגיה. בהמשך הם חברו לתעשייה האווירית הישראלית וגייסו תרומות מאילי הון כמו מוריס קאהן, שלדון אדלסון, סטיבן גראנד ואחרים.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.