דילוג לתוכן העיקרי

מצעד הציניות הירושלמי

לשון הכרזתו של ראש ממשלת אוסטרליה כי ממשלתו מכירה במערב ירושלים כבירת ישראל, ויותר מכך שלל התגובות המגוונות שליוו אותה, מייצגים נאמנה את מצבו העגום של מה שמכונה "תהליך השלום".
SYDNEY, AUSTRALIA - DECEMBER 15: Australian Prime Minister Scott Morrison announces that Australia will recognise West Jerusalem as the capital of Israel during a speech at the Australian Institute on December 15, 2018 in Sydney, Australia. The Australian government will recognize West Jerusalem as the capital and East Jerusalem as the Capital as Palestine after a settlement has been reached on a two-state solution but will not move the Australian Embassy from Tel Aviv until that time. (Photo by Mick Tsikas
קראו 

אוסטרליה הרחוקה איננה חברה קבועה במועצת הביטחון וגם לא נמנית על מועדון המזרח התיכון הנכבד המכונה "הקוורטט". בדרך כלל עמדותיה בנוגע לסכסוך הישראלי-הפלסטיני הן בתצורת "העתק הדבק" של מדיניות הממשל התורן בוושינגטון. והנה, בימים אלה החלטתה של אוסטרליה להכיר במערב ירושלים כבירת ישראל [15 בדצמבר] העלתה אותה לכותרות מדורי המזרח התיכון בתקשורת העולמית. הנפת דגל אוסטרליה מעל משרדים חדשים לענייני סחר וביטחון שייפתחו בירושלים, ראויה בדוחק להערת שוליים בדפי ההיסטוריה של הסכסוך. אולם, לשון ההחלטה, ויותר מכך שלל התגובות המגוונות שליוו אותה, מייצגים נאמנה את מצבו העגום של מה שמכונה "תהליך השלום". קשה למצוא דוגמא טובה יותר להפיכתו של משא ומתן מדיני לסחר-מכר ציני.

נתחיל בהכרזה של ראש ממשלת אוסטרליה, סקוט מוריסון, בנאום שנשא בסידני, כי ממשלתו מכירה במערב ירושלים כבירת ישראל. עם זאת, הוא הדגיש, "אנו מצפים להעביר את השגרירות שלנו למערב ירושלים לאחר השגת הסדר קבע וכתמיכה בו". אבל אם מכירים – למה לא מעבירים? אולי בגלל "הפקעת הקרקעות, ההריסות וההתנחלויות שמערערות את השלום ותורמות למבוי הסתום (בתהליך המדיני)", כדברי מוריסון באותו נאום.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.