דילוג לתוכן העיקרי

שינוי מפתיע במערכת היחסים טראמפ-נתניהו-עבאס

טראמפ ונתניהו כנגד עבאס? בעצרת האו"ם נחשפה תמונה מורכבת יותר של צלעות המשולש הקריטי הזה. רצונו של טראמפ לראות בחידוש המו"מ הוא חד משמעי; הפתרון שהוא רואה לנגד עיניו קרוב יותר לזה שעליו מדבר עבאס, ורחוק יותר מעיקשותו של נתניהו לדבוק בסטטוס-קוו.
U.S. President Donald Trump departs at the conclusion of a lengthy news conference on the sidelines of the 73rd session of the United Nations General Assembly in New York, U.S., September 26, 2018. REUTERS/Carlos Barria - RC1C42C60770
קראו 

לכאורה לא היו הפתעות בהקשר המזרח תיכוני במהלך ימי הפתיחה של העצרת הכללית של האו"ם [ספטמבר 2018]. לא בנאומים, לא במסיבות העיתונאים וגם לא בשיחות שנערכו בשוליה. אבל למעשה, יכולה העצרת הזו להצביע על שינוי מפתיע במערכת היחסים בין צלעות המשולש הקריטי: הממשל האמריקאי, ממשלת ישראל והנהגת אש"ף.

לכאורה, מילאו כל השחקנים את התפקידים שיועדו להם במחזה השנתי: הנשיא דונלד טראמפ דיבר על פתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני בתפקידו הבלתי מחייב כמבקר תיאטרון. במסיבת עיתונאים שקיים לאחר פגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו [26 בספטמבר] אמר טראמפ שהוא "מחבב" את פתרון שתי המדינות; מאוחר יותר הוא חזר לקביעה מחייבת עוד פחות שלפיה יתמוך בכל פתרון שהצדדים יתמכו בו [27 בספטמבר]. אמנם טראמפ לא חזר בו מהצגת תכנית אמריקאית שתהיה עסקת המאה, אבל הוא איננו מוכן להתחייב באשר למועד הצגתה – אולי חודשיים, או שלושה, אולי ארבעה. מכל מקום ישראל קיבלה, לדבריו, קלף טוב כאשר הוא העביר את השגרירות האמריקאית מתל אביב לירושלים, ובמסגרת אותה עסקה שטרם הוצגה יהיה עליה לגמול לפלסטינים.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.