דילוג לתוכן העיקרי

רמת הגולן היא קלף מיקוח להסדר כולל בצפון

רוב ראשי הממשלה ב-25 השנים האחרונות קיימו משא ומתן על נסיגה מרמת הגולן, לרבות נתניהו בתקופת כהונתו הראשונה, וסביר מאוד להניח כי הם ימשיכו לעשות זאת גם בעתיד, גם אם לפני בחירות יכריזו הכרזות אחרות.
PM Netanyahu at the Ein Keshatot synagogue dedication ceremony
קראו 

בשבוע שעבר ביקר ראש הממשלה בנימין נתניהו ברמת הגולן, וחנך את אתר המורשת הלאומי "עין קשתות" [8 באוקטובר]. זו הייתה עבורו הזדמנות לחזור על עמדתו, לכאורה, בנושא הגולן. הרי מדובר בפתיחתה של שנת בחירות. "ישראל בגולן היא ערובה לביטחון", קבע נתניהו, "ישראל בגולן היא עובדה שהקהילה הבינלאומית חייבת להכיר בה. כל עוד זה תלוי בי, הגולן יישאר בריבונות ישראל, אחרת איראן וחיזבאללה יישבו על שפת הכינרת".

לא כולם התלהבו מהכרזותיו. שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, הבהיר כי כל שינוי במעמדה של רמת הגולן בלי אישור מועצת הביטחון של האו"ם, יהיה בבחינת הפרה של ההסכמים הקיימים [10 באוקטובר]. גם אמריקה של טראמפ לא התלהבה לתמוך בדברי נתניהו, ומחלקת המדינה הזדרזה להצהיר כי המדיניות האמריקאית באשר לרמת הגולן לא השתנתה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.