דילוג לתוכן העיקרי

חוק הנאמנות בתרבות יורה בלבה של הדמוקרטיה הישראלית

שום תיאטרון רפרטוארי בישראל לא יכול להתקיים ללא סבסוד ציבורי. החוק החדש מעניק את השליטה על צינור החמצן הזה לפוליטיקאית, אשר מתפארת בכך שלא קראה שום יצירה של צ'כוב. אז מה יוציא את ההמונים לרחובות?
GettyImages-622347748b.jpg
קראו 

כאלף איש, נכון יותר רק כאלף איש, בהם אנשי תיאטרון וקולנוע מובילים, באו להפגנה נגד הצעת חוק התרבות והאמנות (תיקון מס' 2) התשע"ט-2018, שהתקיימה בשבת האחרונה בתל אביב [27 באוקטובר].

מסתבר שההצעה לתיקון החוק שאושרה בשבוע שעבר בוועדת השרים לחקיקה [21 באוקטובר] ומבקשת לשלול תמיכה תקציבית מגופי תרבות מסויימים בשל "פעילות נגד עקרונות המדינה", לא הוציאה לרחובות את כוכבי הזמר והבידור. ייתכן שאינם מוצאים דופי בסנקציות הכלכליות שהחוק מבקש להטיל על תיאטרון המעלה מחזה שמטיל ספק בקיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית; ייתכן שהם תמימי דעים עם יוזמת התיקון לחוק, שרת התרבות מירי רגב, שטוענת כי משלם המסים אינו צריך לממן הצגה שמבצבצת ממנה הסתה לגזענות, תמיכה במאבק מזוין או בטרור; גם הקהל בוודאי לא אוהב טקסטים שפוגעים בסמלי המדינה וביום העצמאות. האם בשביל זה כדאי להם לריב עם ועדת התמיכות הממשלתית? 

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.