דילוג לתוכן העיקרי

החוק להסתרת הכיבוש

בניגוד לטענותיהם של שרי הממשלה, החוק האוסר תיעוד חיילי צה״ל בשטחים לא נועד להגן על כוחות הביטחון, אלא להעלים מעיני הציבור בישראל ובעולם את הנעשה ביהודה ושומרון, ולמנוע עדויות מצולמות של מעצר ילדים פלסטינים וירי בנערים או במחבלים מנוטרלים.
A Palestinian man stands in front of Israeli soldiers near the scene of attempted car ramming attack, in Hebron in the occupied West Bank June 2, 2018. REUTERS/Mussa Qawasma - RC1F06CFB530
קראו 

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה ביום ראשון (17 ביוני) את הצעת החוק של ח"כ רוברט אילטוב מישראל ביתנו, האוסרת לצלם חיילים בשטחים. תומכי החוק טוענים שההצעה נועדה להגן על חיילי צה"ל הפועלים לצד אוכלוסייה פלסטינית, או כפי שטען מנסח החוק אילטוב, למנוע "צילום שנועד לערער את רוח חיילי צה"ל, תושבי מדינת ישראל או לפגוע בביטחון המדינה". על פי הנוסח שאושר בוועדה, מי שיפר את החוק עלול להישלח למאסר של בין חמש לעשר שנים.

סיעת כולנו של משה כחלון, שנתפסת בציבור כסמן הליברלי בקואליציה, תומכת בהצעה. היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הבהיר לפני ההצבעה כי הוא מתנגד לחוק מכיוון שאינו חוקתי. השרים העניקו לח"כ אילטוב אור ירוק לעבור לקריאה טרומית במליאת הכנסת ביום רביעי (20 ביוני), עם הבטחה שבעתיד נוסח הצעת החוק ירוכך בהתאם להערותיו של היועץ. אולם גם אם יוכנסו בו שינויים בהמשך הדרך, מדובר בחוק שיש לו מטרה עיקרית אחת: להעלים מעיני הציבור בישראל ובעולם את הנעשה בשטחי יהודה שומרון ועזה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.