דילוג לתוכן העיקרי

ישראל צריכה להתמודד עם שאלות קשות, לא לברוח מהן

החרמת ועדת החקירה של האו״ם בעניין הרג המפגינים בעזה נוחה מאוד לגורמים הרשמיים בישראל, ומונעת מהם, לטווח קצר, הרבה כאב ראש. אך לטווח ארוך היא פוגעת באינטרס הלאומי. מפגש עם חברי הוועדה והצגת העמדה הישראלית עלולים למנוע דו״ח קיצוני נגדה.
GettyImages-959764734.jpg
קראו 

החלטתה של המועצה לזכויות האדם של האו"ם בז'נבה להקים ועדת חקירה בנושא הריגתם של מפגינים פלסטינים בעימותים האחרונים על גבול הרצועה, ובעיקר ב-14 במאי, נתקלת בתגובה פבלובית בירושלים: ישראל תחרים את הוועדה, לא תאפשר לחבריה לבקר בישראל, ותימנע מלהעיד בפניה. כמו בעבר, ייתכן שהיא תסתפק בהעברת נייר רשמי המסביר את הצורך בשמירת גבולותיה, ובהגנה על אזרחיה.

המועצה לזכויות האדם היא גוף בעייתי מאד מבחינת ישראל. ביקורתה לאורך השנים רחוקה מאובייקטיביות מקצועית, וקרובה הרבה יותר לעוינות. רוב דיוניה והחלטותיה נוגעים לסכסוך הישראלי-פלסטיני, ההטייה נגד ישראל בולטת בהם, וכך גם ההתעלמות ממקרים אחרים ברחבי כדור הארץ, הכרוכים במספרים גדולים הרבה יותר של נפגעים, ובאכזריות שאי אפשר להכחיש אותה ואי אפשר להתעלם ממנה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.