דילוג לתוכן העיקרי

ישראל מציינת את יום ירושלים, אך האם יש לה סיבה לחגוג?

כמו שלושת הנשיאים לפניו, טראמפ צפוי לחתום בשבוע הבא על צו המשעה את החוק האמריקאי להעברת שגרירות ארה״ב לירושלים. בישראל יכולים להמשיך לדבר על ״העיר המאוחדת״, אבל בלי הסכם עם הפלסטינים, היא תהיה הבירה היחידה בעולם שאף מדינה אחרת אינה מכירה בה.
Israelis celebrate as they hold Israeli flags during a parade marking Jerusalem Day, the day in the Jewish calendar when Israel captured East Jerusalem and the Old City from Jordan during the 1967 Middle East War, just outside Damascus Gate outside Jerusalem's Old City May 24, 2017. REUTERS/Ronen Zvulun - RTX37G3U
קראו 

אחרי שחתם השבוע (22 במאי) את שמו על פתק וטמן אותו בין אבני הכותל, בשבוע הבא צפוי נשיא ארה״ב דונלד טראמפ לחתום על צו להשעיית החוק להעברת שגרירות ארה"ב לירושלים. הוא יטמון את החוק במגירה שבה הוא כלוא מאז שהועבר בקונגרס ב-1995, ושממנה הוא נשלף מדי שישה חודשים כדי לקבל את אישור הנשיא ליישומו. ב-1 ביוני טראמפ אמור להצטרף לשלושת קודמיו בבית הלבן (ברק אובמה וביל קלינטון הדמוקרטים וג׳ורג וו׳ בוש הרפובליקאי), ולקבוע שהימצאותה של שגרירות ארה"ב בירושלים מסכנת את האינטרסים של הביטחון הלאומי האמריקאי. לא פחות.

אלמלא התפתה ניוט גינגריץ', יו"ר בית הנבחרים בזמן אישור החוק, להשתתף אז בתרגיל הפוליטי המסריח של השדולה הפרו-ישראלית איפא"ק והליכוד, חברו הטוב טראמפ לא היה נאלץ השבוע לאכזב את ״חברי הטוב בנג'מין״, כפי שכינה את ראש הממשלה בנאומו בירושלים. הישראלים התרגלו לכך שהשגרירות האמריקאית שוכנת בתל אביב ולא עשו מזה ביג דיל. המהומה סביב העברת השגרירות לירושלים מזכירה שמבחינתה של המעצמה הידידותית ביותר לישראל, לא רק ירושלים המזרחית, שסופחה לישראל ב-67', אינה מהווה חלק מבירת ישראל; עד היום ארצות הברית לא הכירה דה יורה בריבונותה של ישראל גם על מערב ירושלים. זו הסיבה לכך שהיא נמנעת מפתיחת השגרירות בבניין המיועד לה השוכן בירושלים בתחום קווי 67.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.