דילוג לתוכן העיקרי

לעגון בים של עזה - או לטבוע בו

למרות שהסכם הפסקת האש בסיום מבצע צוק איתן כלל הבנה בדבר פתיחת מו"מ על הקמת נמל ברצועת עזה, ישראל מתעקשת להשאיר 1.8 מיליון פלסטינים בתנאים של עוני ומשבר הומינטרי, ולהתעלם מכל מי שמזהיר אותה שזה יתפוצץ לה בפנים
Palestinians take part in a protest against the Gaza blockade, near Israeli Erez crossing in the northern Gaza Strip January 5, 2017. REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa - RTX2XME1
קראו 

מי שעוקב אחרי הדיווחים בתקשורת ובדו"חות של ארגוני האו"ם על המצב ההומניטרי ברצועת עזה, לא היה זקוק להערכתו מ-1 במארס של ראש אגף מודיעין בצה"ל, האלוף הרצל (הרצי) הלוי, שלפיה אם המצב יימשך כפי שהוא עזה תתפוצץ בפרצופם של אזרחי ישראל. סקר שהזמין ארגון זכויות האדם גישה, מגלה כי 67 אחוז מהישראלים מאמינים שהסגר על עזה הוביל להחמרה במצב הביטחוני. 70 אחוז מאמינים ששיפור תנאי החיים בעזה יפחית את רמת העוינות והאלימות.

הלוי ביסס את דבריו בסקירה לחברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת על דו"ח של האו"ם מספטמבר 2015, שהתריע כי אם המגמות הקיימות בעזה יימשכו, בשנת 2020 לא תהיה הרצועה ראויה למגורי אדם. אנשי הוועדה למסחר ופיתוח של האו"ם שחיברו את המסמך, ציינו את ההשפעות ההרסניות של שלוש המלחמות עם ישראל. האחרונה והארוכה שבהן, "צוק איתן", אשר התרחשה בקיץ 2014, הביאה לעקירה של חצי מיליון בני אדם מבתיהם ודרדרה כמעט את כל האוכלוסייה ברצועה לעוני. שיעור האבטלה הגיע לשיא של 44 אחוז מהתושבים, ו-72 אחוז ממשקי הבית סובלים מחוסר ביטחון תזונתי.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.