דילוג לתוכן העיקרי

בזכות לחץ חיצוני על ישראל

עיקר הביקורת נגד מנכ״ל בצלם לא היתה על העובדות שתיאר בנאומו במועצת הביטחון, אלא על קריאתו למעורבות בינלאומית. אולם מעורבות בינלאומית היא זו שדחפה מנהיגים ישראלים להימנע ממלחמות ולקדם הסדרי שלום
Hagai El-Ad, Executive Director of B'Tselem, a leading Israeli human rights organisation, poses in his office in Jerusalem December 16, 2015. An ultra-nationalist Israeli group has published a video accusing the heads of four of Israel's leading human rights organizations, including "B'Tselem", of being foreign agents funded by Europe and supporting Palestinians "involved in terrorism." REUTERS/Ammar Awad - RTX1YYPY
קראו 

עשרות אלפי מילות גינוי, השמצות וגידופים נשפכו על ארגון בצלם מאז הופעתו של מנהלו חגי אלעד, בפני מועצת הביטחון ב-14 באוקטובר. יגעתי וחיפשתי, ולא מצאתי בהן שמץ של ערעור על עובדה או נתון שאלעד הציג בדיון. ראש הממשלה בנימין נתניהו כינה את בצלם ״ארגון קיקיוני״ וטען כי ״רוב הציבור יודע את האמת״. ואולם, נתניהו לא הצביע על שום סילוף בנאומו של אלעד והסתתר מאחורי המנטרה ששורש הסכסוך איננו הכיבוש וההתנחלויות, אלא הסירוב הפלסטיני המתמשך להכיר במדינה יהודית. יו״ר יש עתיד, יאיר לפיד, אימץ את הכינוי ״ארגון קיקיוני״ וטען כי בצלם ודומיו ״נתנו גט כריתות לציונות״. גם הוא לא  התמודד עם תוכן סקירתו של אלעד. התגובה שלו עלתה לפייסבוק עוד לפני שאלעד עלה לדוכן הנואמים.

אז על מה יצא קצפו של הימין ועל מה ולמה נרעשו פוליטיקאים ופרשנים שמגדירים עצמם ״מרכז״ ואפילו ״שמאל מתון״? התשובה מצויה באמירה של נתניהו, ״מה שהארגונים הללו לא מצליחים להשיג בבחירות דמוקרטיות בישראל, הם מנסים להשיג על-ידי כפייה בינלאומית... אנו נמשיך להגן על הצדק ועל המדינה שלנו מול כל הלחצים הבינלאומיים״. לפיד ניסח זאת במלים הפופוליסטיות: ״ הם החליטו לחבור לארגוני ה-BDS האנטישמיים כדי לנסות לכופף את ישראל מבחוץ״.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.