דילוג לתוכן העיקרי

איך יחידות הסייבר של צה״ל והשב״כ פועלות בפייסבוק לסיכול פיגועים?

לוחמים וירטואליים נכנסים לקבוצות פייסבוק בזהות בדויה, ומנגנוני ניטור סורקים אלפי מסרים בשנייה בניסיון לאתר מילות מפתח חריגות שמוזנות מראש. כך פועלות מערכות המודיעין בעידן טרור היחידים והרשתות החברתיות
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu gestures as he speaks at the Cybertech 2016 conference in Tel Aviv, Israel January 26, 2016. REUTERS/Baz Ratner - RTX242M5
קראו 

עמוד הפייסבוק של המחבל מוחמד טראיירה, בן 17 מבני נעים, שרצח את הילדה בת ה-13 הלל יפה אריאל בקריית ארבע, הצית את המלחמה בין מדינת ישראל לאימפריית הפייסבוק. השר לביטחון פנים גלעד ארדן, שהאשים את הנהלת הרשת החברתית הפופולרית על שאינה משתפת פעולה עם מדינת ישראל בניטור חומרים מסיתים, אמר לעמיתי בן כספית במאמר באל-מוניטור כי ״המקרה של טראיירה הוא מקרה קלאסי שניתן היה לנטר מבעוד מועד ולמנוע את הרצח.״ הנער כתב בעמוד הפייסבוק שלו ״המוות הוא זכות״ לפני שחדר לקרית ארבע ורצח את הילדה, והוסיף משפט נוסף שלא מותיר ספק באשר למשאלת לבו: ״קבר היכן אתה, אתה לא שואל עלי? מלאך המוות, לא התגעגעת אלי?״. 

ניתן לשער שיחידות הסייבר החדשות שהוקמו באגף המודיעין של צה״ל ובשב״כ ערכו תחקיר מקיף שבדק מדוע הפוסט של טראיירה חמק ממנגנוני הניטור של המודיעין הישראלי. בגופים האלה יאלצו להסיק מסקנות איך פוסט שפורסם בגלוי ואמור היה להדליק את כל הנורות האדומות הצליח לחמוק מבעד לגדר האבטחה הווירטואלית שהקימה מערכת הביטחון של ישראל.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.