דילוג לתוכן העיקרי

הגברים הטורקים חולקים כבוד למחרוזת התפילה

השימוש המסורתי במחרוזת התפילה – התסביח- פורח גם בימינו אנו, אם כאמצעי לתרפיה אישית, אם כסמל סטטוס ואם כמלווה נאמן.
A Kurdish refugee man from the Syrian town of Kobani holds prayer beads in a camp in the southeastern town of Suruc, Sanliurfa province October 24, 2014. REUTERS/Kai Pfaffenbach (TURKEY - Tags: MILITARY CONFLICT POLITICS RELIGION) - RTR4BEW0

לגברים הטורקים יש זיקה עמוקה למחרוזות. בתסביח - או מחרוזת התפילה - משתמשים גברים מכל תחומי החיים בטורקיה, והוא הפך למעין אביזר חיוני ונושא לדיונים ארוכים וסוערים. התסביח יכול לשמש גם נושא קליל לפתוח בו את השיחה בבתי-הקפה ובמועדונים היוקרתיים של טורקיה, הנשלטים ברובם בידי גברים. למרות העניין הגובר של נשים בתסביח, נותרה מחרוזת התפילה מעוזם הבלעדי כמעט של הגברים. האומנים, המעצבים, המוכרים והלקוחות, כמעט כולם גברים. בקהילות רבות בטורקיה, התסביח נחשב לסמל של גבריות חזקה.

כאישה, הניסיון להשתלב בזירה הגברית הזו ולשוחח על תסביח עם הגברים הטורקים היווה מסע מרתק. יש המאמינים שאפשר ללמוד על מעמדו החברתי, על העדפותיו ואפילו על אישיותו של אדם מהתסביח שלו, ומהאופן שבו הוא ממולל את החרוזים.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.