דילוג לתוכן העיקרי

לוב החדשה מחזירה את הנשים לאחור

נראה כי מצבן של הנשים בלוב היה טוב יותר תחת שלטונו של מועמר קדאפי. באותם ימים, הן נהנו מנגישות רבה יותר לחינוך ולתעסוקה, והפוליגמיה הפכה לתופעה שכמעט ואבד עליה הכלח בארצן.
Libyans celebrate in Tripoli's landamark Martyrs square on February 17, 2015 the upcoming fourth anniversary of the Libyan revolution which toppled strongman Moamer Kadhafi. Islamist militants have thrived in Libya since Kadhafi was toppled and killed in the NATO-backed 2011 uprising, with authorities struggling to contain dozens of militant groups with diverse motivations and ideologies. AFP PHOTO / MAHMUD TURKIA        (Photo credit should read MAHMUD TURKIA/AFP/Getty Images)

ב- 25 ביוני [2014], מיד לאחר שהטילה את פתק ההצבעה שלה לקלפי בבחירות הלאומיות לבית הנבחרים החדש של לוב, נרצחה סלווה בוגהייגיס בביתה שבבנגזי, במזרח לוב. היא הייתה עורכת הדין הבולטת ביותר בין עורכות הדין בארצה, חברה במועצת המעבר הלאומית (NTC) לשעבר, שהובילה את תנועת המורדים בלוב בשנת 2011, ופעילת זכויות אדם ידועה. בפברואר האחרון הוכתה לוב בתדהמה פעם נוספת כאשר נודע כי פעילה אזרחית מפורסמת אחרת נרצחה בטריפולי. אינטיסאר אל-האסארי ודודתה מצאו את מותן ברחוב הומה אדם ממערב למרכז העיר טריפולי.

שני מקרי רצח אלה עלו לכותרות הן בלוב והן מחוצה לה מאחר שהקורבנות היו פעילות חברתיות ידועות. אולם, מקרים רבים אחרים של פשעים אלימים נגד נשים אינם מדווחים בתקשורת. עד עתה, לא נחקר לעומק, ומן הסתם גם לא פוענח, אף לא מקרה רצח אחד, והרוצחים לא הועמדו לדין.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.