דילוג לתוכן העיקרי

הטעם המר של הרשימה הערבית המשותפת

13 המנדטים של הרשימה המשותפת הם הישג מרשים, אבל ספק אם זהו רגע היסטורי בייצוגם של ערביי ישראל. כשהקול הערבי מתואר על ידי נתניהו כמסוכן והכנסת החדשה היא ימנית ולאומנית יותר, יתקשו הנציגים הערבים לפעול לדו קיום פורה עם המגזר היהודי.
An Israeli Arab stands behind a voting booth before casting her ballot at a polling station in the northern town of Umm el-Fahm March 17, 2015. Millions of Israelis turned out to vote on Tuesday in a tightly-fought election, with Prime Minister Benjamin Netanyahu facing an uphill battle to defeat a strong campaign by the centre-left opposition to deny him a fourth term in office. In a possible sign of edginess, Netanyahu took to Facebook to denounce what he said was an effort by left-wing non-profit groups
קראו 

בשעה רבע לעשר, סמוך לפרסום תוצאות מדגמי הטלוויזיה [17 במארס], הגיעו ראשי הרשימה המשותפת למטה הבחירות שהוקם באולם החתונות אבו מאהר בנצרת. למרות שעמדו במטרתם להיות המפלגה השלישית בגודלה בכנסת הבאה (13 מנדטים), האכזבה הייתה רבה. המפלגה לא תצליח לסייע להקמת בלוק חוסם לממשלת ימין, וההבטחה לפעול לדו קיום פורה ומבטיח עם המגזר היהודי נראית רחוקה מתמיד.

מוקדם יותר גילו ערביי ישראל, אלה שכבר מימשו זכותם להצביע ואלה שעוד התלבטו אם לקחת חלק במשחק הפוליטי ישראלי, כי הצבעתם לא רק שאינה רצויה אלא אף נתפסת כמעשה איבה. מימוש זכותם הפוליטית הפכה פתאום למזימה: "הערבים נעים בכמויות לקלפיות", דחק בנימין נתניהו במצביעי הימין לבוא ולהצביע. העובדות בשטח היו אחרות. שיעור ההצבעה בקרב ערביי ישראל עלה אמנם לעומת הבחירות הקודמות [2013], קהלים רבים שבו להצביע  אחרי יותר מעשור של החרמה, אבל לא נהרו בהמוניהם. אנשי התנועה האסלאמית, ברובם כך נראה, לא שעו לקריאות האיחוד וההבטחה לשינוי ונותרו בבתיהם. גם יריבי תנועת בל"ד בקרב תומכי חד"ש התלבטו במהלך כל היום אם לממש את זכות ההצבעה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.