דילוג לתוכן העיקרי

הפוליטיקה הישראלית: מכדורגלנים לכוכבי טלוויזיה ומלכות יופי

בבחירות האלה מגיעה לשיא התופעה שבמסגרתה אנשים ללא הכשרה או התאמה לחיים הפוליטיים דוחקים דמויות ראויות ברשימות לכנסת, רק בגלל שהם יכולים כביכול להשיג עוד כמה קולות.
30 Apr 1997:  Eli Ohana of Israel in action during the World Cup Qualifier against Cyprus in Tel Aviv, Israel. Israel won 2-0. \ Mandatory Credit: Mark Thompson /Allsport
קראו 

בשבוע שעבר התקשר אל כדורגלן העבר אלי אוחנה אדם המקורב ליו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, ובפיו הייתה הצעה מפתיעה: להיות משוריין במקום ריאלי ברשימת המפלגה לכנסת ה-20. אוחנה, המשמש כיום כפרשן ספורט ומאמן נבחרת הנוער של ישראל בכדורגל, אמר לו שיש על מה לדבר, ומכאן העניינים תפסו תאוצה. ביום ראשון (26 בינואר) בשעת ערב הגיע אוחנה אל בית המידות של בנט ברעננה לפגישתם הראשונה, והשניים סיכמו על הצטרפותו לבית היהודי ועל שריונו במקום בעשירייה הראשונה.

מאז הבחירות המקדימות בבית היהודי [14 בינואר] בנט מוטרד מאופייה הדתי והימני-קיצוני של הרשימה. הוא קיווה לרשימה יותר חילונית שתהיה אטרקטיבית גם למצביעי הליכוד מהימין המתון יותר ומהמרכז-ימין, אשר נרתעים ממתמודדים כמו אורית סטרוק ואורי אריאל. כאשר שמו של אלי אוחנה עלה לראשונה, התחושה הייתה של "בינגו". אוחנה, בן 50, הוא בן למשפחה קשת יום שעלתה ממרוקו. הוא הפך לאחד מגדולי הכדורגלנים בישראל, ולסוג של סמל המזוהה עם קבוצת בית"ר ירושלים, עם הליכוד ועם נתניהו.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.