דילוג לתוכן העיקרי

העיראקים צמאים לידע על היהודים שנעקרו מארצם

עם הדחתו של סדאם חוסיין באה אל קצה ההדחקה הרשמית של תולדות היהודים שאולצו לעזוב את עיראק באמצע המאה ה-20. עכשיו היא מסוקרת בסרטים ובדיווחי חדשות.
TO GO WITH STORY BY JOSEPH KRAUSS  Muslim men sit at the entrance of a mosque, housing the tombs of the four companions of the Jewish prophet Ezekiel in the little town of Kifl, south of Baghdad, on April 29 2009. Muslims revere nearly all the central religious figures from Judaism and Christianity, including Ezekiel -- the prophet who followed the Judeans into the Babylonian exile in the 6th century BC. Between 1948 and 1951 nearly all of Iraq's 2,500-year-old Jewish community fled amid a region-wide outbr
קראו 

כל עוד שלטה בארצם מפלגת הבעת, מ-1968 עד 2003, על בני העם העיראקי נאסר לבחון את סוגיית היהודים שחיו בעיראק, הגלייתם מהמדינה והשפעתם על החיים בעיראק. כל מה שנגע לתרומתה של הקהילה היהודית לחברה העיראקית הושתק. אבל מאז 2003 החלו העיראקים לחשוב שוב על שכניהם היהודים ועל החותם שהטביעו בחברה. הם גם התחילו לחשוף את השיטות שבהן נעקרו ממקומם.

במשך למעלה מ-2,500 שנה חיו יהודים בעיראק, רובם בבגדאד אבל חלקם בבאבל, במוסול ובערים אחרות. לפי האומדן הם מנו בממוצע כ-2.6 אחוזים מכלל האוכלוסייה בעיראק. בשנות ה-40 וראשית שנות ה-50 של המאה הקודמת נפלו היהודים קורבן למעשי ביזה והרג, שהובילו בסופו של דבר לעקירתם. ההתקפות הראשונות נגד יהודים התרחשו ב-1941, בתקופת ממשלתו הפרו-נאצית של ראש הממשלה ראשיד עלי אל-כילאני.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.