דילוג לתוכן העיקרי

בין ואדי סליב לעמיר פרץ: על הגזענות בפוליטיקה הישראלית

55 שנים אחרי מהומות ואדי סליב, התפיסות הגזעניות של דור המייסדים כלפי האוכלוסייה המזרחית מניעות גם היום את המנגנונים הפוליטיים והחברתיים בישראל
Israel's Defence Minister Amir Peretz delivers a speech during a ceremony at the Ministry of Defence in Tel Aviv May 24, 2007. REUTERS/Alon Ron (ISRAEL) ISRAEL OUT - RTR1Q234
קראו 

זמן קצר לאחר שהביס את שמעון פרס בהתמודדות על ראשות מפלגת העבודה בנובמבר 2005, הכריז עמיר פרץ בחגיגיות על סופו של המתח העדתי בחברה הישראלית. "הרגע הזה הוא הרגע של קבורתו של השד העדתי", אמר בנאום הניצחון שלו. אולם, עד מהרה גילה פרץ, יליד מרוקו, שקהילות רבות שתמכו במפלגה עוד מימי מפא"י, גם בערים הגדולות וגם בקיבוצים, נוטשות את העבודה יחד עם פרס ועוברות לתמוך בקדימה.

סקרים פנימיים שהזמין מטה פרץ לקראת הבחירות לכנסת ב-2006 הראו שכשישה מנדטים, הנמנים על מה שנהוג לכנות "השבט הלבן", הסירו את תמיכתם מהמפלגה. בעיניהם הוא היה מנהיג סקטוריאלי מזרחי. העבודה בראשותו קיבלה 19 מנדטים בבחירות, רק מכיוון שהצליח לגייס אלקטורט חלופי מקרב ערי הפריפריה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.