דילוג לתוכן העיקרי

הקרב על רעיון שתי המדינות מגיע לשיא בישראל

השמאל והמרכז הישראליים מנסים לבלום את הדעיכה בתמיכת הציבור בפשרה עם הפלסטינים, כשממול הימין קובע עובדות בשטח בבנייה בהתנחלויות, וממשיך לטעון שוב ושוב שאין פרטנר לשלום
Israeli parliament member Hilik Bar (L) gestures as he sits next to Palestinian President Mahmoud Abbas during a meeting in the West Bank city of Ramallah October 7, 2013. Abbas held a rare meeting with the group of Israeli parliamentarians on Monday, warning that this could be the last chance to reach a deal to end decades of Israeli-Palestinian conflict and create two independent states living side-by-side.  REUTERS/Abbas Momani/Pool (WEST BANK - Tags: POLITICS) - RTX142QN
קראו 

המרכז והשמאל הישראלי נמצאים בעיצומו של קרב בלימה מפני הימין, המנסה להציב מכשולים וחסמים כדי למנוע כל מסירה של שטחים לפלסטינים במסגרת הסכם מדיני. במרכז הוויכוח האידאולוגי עומד רעיון שתי מדינות לשני עמים, שמאז הסכמי אוסלו כל ממשלות ישראל ביססו עליו את מסגרות המשא ומתן עם הרשות.

מנהיגי הימין והמתנחלים ביהודה ובשומרון מציגים שתי טענות מרכזיות כדי לערער את הרעיון של הקמת מדינה פלסטינית בשטחי יהודה ושומרון, שאת רובם ישראל תיאלץ לפנות. הטענה הראשונה היא כי מאז החל מפעל ההתנחלות בשטחי הגדה, מאמצע שנות השבעים ועד היום, נקבעו עובדות בשטח שאינן מאפשרות את פינויים של למעלה מ-300 אלף ישראלים, והופכות את הפתרון כולו לבלתי ישים. הטענה השנייה, שאותה מעלים מדי פעם גם ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרי ממשלתו, היא שאין פרטנר לשלום בצד הפלסטיני. המסקנה שלהם היא שאם אין עם מי לדבר ואין סיכוי משמעותי להגיע להסכם, יש לחשוב במונחים אחרים, כמו מדינה דו-לאומית.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.