דילוג לתוכן העיקרי

מתי ישראל צריכה לשים גבול למסורת הבדואית?

אחרי עשורים של ויכוחים משפטיים, ישראל מנסה באמצעות תוכנית פראוור להעלות את השבטים הבדואים על מסלול של בעלות פרטית על קרקע. המתווה אינו מושלם, אבל הוא מרחיק לכת
The sandals of a Palestinian bedouin lie in a tent south of the West Bank Jewish settlement of Mishor Adumim in the Judean Desert August 19, 2009. Many bedouins living in Israel and the occupied West Bank retain a traditional and nomadic way of life, raising livestock and farming arid land.  REUTERS/Ammar Awad (WEST BANK POLITICS SOCIETY) - RTR26VZK
קראו 

הסכסוכים המשפטיים המתמשכים בין מדינת ישראל למיעוט הבדואי שבה, ביחס לבעלות על אדמות בנגב, נדמים בראשונה כנדבך נוסף בסיפורי דוד וגוליית ויחסי רוב ומיעוט במדינת ישראל ובמזרח התיכון. אך המחלוקת בין מדינת ישראל לקהילה הבדואית היא בו בזמן אוניברסלית יותר וספציפית יותר משאלות רוב ומיעוט רגילות. אוניברסלית מכיוון שהיא נוגעת בשאלת החיבור הבלתי אפשרי בין מדינת רווחה מודרנית לחברות פטריארכליות מסורתיות שדורשות להתמיד במסורותיהן, ויותר ספציפית מכיוון שהיא נוגעת באופן הייחודי שבו הבדואים כשבטים נוודים מתייחסים לבעלות על אדמה.

הרעיון האוניברסלי של רב תרבותיות עוסק בערך השווה של מסורות שונות והצורך לכבד אותן, גם כשהן שונות מהותית מאלה של הרוב. אבל מה צריכה מדינה לעשות כאשר חוקיה שלה מתנגשים עם המסורות המקומיות? איפה יש לשים את הגבול, תרתי משמע?

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.