דילוג לתוכן העיקרי

הבחירות המוניציפליות באריאל: האם מורשת רון נחמן תשרוד?

הסערה שהתחוללה סביב ההכרה במכללת אריאל כאוניברסיטה פערה סדק במפעל חייו של רון נחמן, ראש העיר המיתולוגי של העיר שהוקדש להפיכת ההתנחלות החילונית לעיר ישראלית לכל דבר. יורשיו מנסים לחזור לחיק הקונסנזוס.
Israeli Prime Minister Ariel Sharon (R) listens to Mayor Ron Nachman (L) during his visit to the West Bank settlement of Ariel July 21, 2005 in this picture released by the Israeli Government Press Office. Sharon's deputy raised the prospect on Thursday of bringing forward the start of Israel's withdrawal from Gaza to prevent opponents of the pullout from carrying out threats to disrupt it. ISRAEL OUT  REUTERS/Moshe Milner/GPO/Handout - RTRI949
קראו 

עוד ב-1978, כשטיפס עם כמה מחבריו על גבעת טרשים בתולית באמצע השומרון כדי להקים עליה יישוב, ידע רון נחמן, מייסדה של אריאל וראש העיר הנצחי שלה, שההתנחלות החדשה תצליח לשרוד בתנאי שהיא תצטייר בעיני הציבור כעיר "נורמלית" לכל דבר. בדיוק כמו תל-אביב, חיפה או רעננה. מאז הוא פעל ללא לאות כדי להכליל אותה בתחום ההסכמה הלאומית.

העובדה שאריאל הוקמה בלב-לבם של שטחים כבושים לא הרתיעה אותו. כל אימת שהציגו אותו כמי שעומד בראש ההתנחלות אריאל, או כשבתקשורת העזו להשתמש בצירוף אריאל והתנחלות, נזעק ראש העיר חם המזג להגן על בת הטיפוחים שלו ותקף בזעם את המלעיזים. נחמן היה מוכן להפוך עולמות כדי שעירו תקבל גושפנקה של עיר ואם בישראל ולא תיחשב לחלק ממפעל ההתנחלויות.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.