דילוג לתוכן העיקרי

צה"ל צריך להשתתף בתקיפה בסוריה

בניגוד למלחמות בעיראק, ולמרות הסיכונים והחששות, לישראל יש חובה מוסרית להיות חלק מקואליציית המדינות הנערכות להעניש את אסד על רצח אזרחיו בגז.
An Israeli soldier inspects a building after it was destroyed during an Iraqi Scud missile attack last night January 26, 1991. At least one person was killed and 69 wounded.   Reuters/Ulli Michel /landov BEST QUALITY AVAILABLE - RTR2P2QB
קראו 

"הנשיא אובמה מאמין שאלה המשתמשים בנשק הכי אכזרי שקיים בעולם נגד האנשים הכי פגיעים בעולם - יש למצות איתם את הדין", קבע שר החוץ האמריקאי ג'ון קרי. "אובמה ביקש ממשרד ההגנה להכין אפשרויות לכל התרחישים", הוסיף שר ההגנה צ'ק הייגל, והספירה לאחור החלה. כהרגלה לפני מהלך צבאי, ארה"ב מנסה להרכיב קואליציה של מדינות כדי להעניש את בשאר אסד. מטרתה היא להראות שהאירועים בסוריה אינם רק העסק של האמריקאים, אלא עניין שמטריד את העולם כולו, וכי ישנה חזית עולמית רחבה שנחרדה עמוקות מפשעי המלחמה שנעשו שם.

סביר להניח שחלק מהמדינות בקואליציה החדשה הן מדינות שהשתתפו בעבר בכוחות התקיפה בשני המבצעים נגד סדאם חוסיין בעיראק. במלחמת המפרץ הראשונה גייס הנשיא ג'ורג' בוש האב 31 מדינות וכמעט מיליון חיילים, כולל מצבא סוריה. אמנם רוב הכוחות היו אמריקאים ובריטים, אבל התחושה הייתה שהעולם כולו התגייס נגד הרודן העיראקי. במלחמת המפרץ השנייה, שבה הופל משטרו של סדאם והוא נלכד והוצא להורג, השתתפו 30 מדינות בקואליציה שהובילה ארה"ב, כולל איי טונגה ומולדובה ששיגרו כל אחת מהן כמה עשרות חיילים אבל נתנו את שמן – וזה היה מספיק.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.