דילוג לתוכן העיקרי

קריאות בישראל לדיאלוג עם עיראק

יהודים יוצאי עיראק פועלים בשקט לחידוש הקשרים עם אנשי ציבור וממשל במדינה: יש רצון "לשיחות גישוש עם ישראל, כי הם רואים בה כוח טכנולוגי חשוב שיכול לסייע בפיתוחה של המדינה החדשה.”
Two children carrying food and water walk in front of the shrine
containing the tomb of Jewish prophet Ezekiel in the Iraqi town of
Kifl, 140 km south of Baghdad, on Wednesday, July 16,2003. The town,
which has drawn visitors from across Iraq and beyond because of the
shrine and its picturesque ancient market, was the scene of a fierce
battle in which hundreds of people died during the Iraq war but it is
now bustling again. REUTERS/Stefano Rellandini REUTERS

SR/CLH/ - RTRL2O
קראו 

שעה לפני עלייתה למטוס שיביא אותה בחזרה לירדן ומשם לבגדאד, נשבעה האישיות העיראקית שזהו ביקורה האחרון בישראל. האורח, דמות מוכרת מאוד במולדתו, שהה כאן כמה ימים בביקור חשאי בסתיו 2009. אף שבירושלים ידעו על בואו, איש מנציגי השלטון לא מצא זמן להתקשר או להיפגש עמו. לא ממערכת הביטחון ולא ממשרד החוץ. זה היה ביקור נדיר שהתפספס. "ישראל ועיראק הן שתי מדינות מפתח במזרח התיכון", סיפר לידיד ישראלי בדרכו לנמל התעופה בן גוריון. "ביכולתנו להפיק תועלת רבה זה מזה. הושטתי לכם יד, אבל לא לקחתם."

אבא אבן אמר על הפלסטינים, שמעולם הם לא החמיצו הזדמנות להחמיץ הזדמנות. לפעמים נדמה שישראל נדבקה במחלה משכניה. הטלטלה העוברת על מדינות ערב מזמנת לישראל הזדמנויות רבות, בהן כינון מגעים עם קבוצות או אישים שעד לאחרונה הדרך אליהם היתה חסומה. בעיראק יש יותר מכתובת אחת כזאת, אבל ירושלים עסוקה בעצמה, ממאנת ליזום או לקחת את היד המושטת.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.