رفتن به محتوای اصلی

آیا دیدار روحانی از روسیه موفق بود؟

علی‌رغم این‌ که دیدار حسن روحانی از مسکو به انعقاد چندین قرارداد همکاری منجر شد، هدف اصلی آن احتمالاً بیشتر نوعی نمایش بوده است.
Rouhani_Russia.jpg
خواندن در 

رسانه‌های روسیه، دیدار حسن روحانی از مسکو را که در روزهای ۲۷ و ۲۸ مارس انجام شد، تحت عنوان یک رویداد مهم به تصویر کشیدند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و همتای ایرانی‌اش دربارهٔ مسائل مختلفی، از منازعات بین‌المللی گرفته تا فرهنگ، سخن گفتند. آن‌ها ۱۶ توافق همکاری امضا کردند و افزایش چشم‌گیر روابط تجاری فی‌مابین را نشانی از توفیق روابط دوجانبه دانستند. تحلیل‌گران خوش‌بینی قابل ملاحظه‌ای نسبت به نتایج دیدار دو رئیس جمهوری نشان دادند و آن را آینده‌ای روشن در آیندهٔ اتحاد مسکو و تهران، یا دست‌کم یک تلاش معتبر در این راه، به شمار آوردند. دلیل واقعی ملاقات میان دو رهبر، که می‌توانستند مسائل را بدون ملاقات در سطح عالی حل کنند، از نظر پنهان مانده است. یک دلیل، تمایل روحانی برای این بود که پیش از انتخابات یک سفر سطح بالا و چشم‌گیر داشته باشد.

هر گونه اظهارات دربارهٔ دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت با هدف برجا نشاندن یک نامزد محافظه‌کار و مطلوب‌تر [برای مسکو]، تئوری توطئه به نظر می‌رسد. مع‌الوصف، آن‌چه باید در نظر گرفت این است که چگونه دیدار روحانی از مسکو به اهداف انتخاباتی او کمک می‌کند. در واقع، نام او به عنوان کسی مطرح است که تصمیم برای سرمایه‌گذاری بر بهبود روابط ایران با غرب را اتخاذ کرده است. از آن‌جا که امید برای ادامهٔ آن راه، با انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا کم‌رنگ شد و با فرمان اجرایی ترامپ برای منع سفر شهروندان چند کشور از جمله ایران، ادامه یافت، روحانی احساس کرد که باید برای افکار عمومی، موفقیت در عرصه‌ٔ دیگری از سیاست خارجی خود را به نمایش بگذارد. امروز در ایران، مسائل داخلی تحت‌الشعاع پیروزی ترامپ و عواقب آن بر ایران و همچنین تهدیدهای داعش قرار گرفته است.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.