رفتن به محتوای اصلی

آیا ایران چالشی برای بازار گاز روسیه در اروپا است؟

دلیل ضعف صادرات گاز ایران، نه فقط تحریم‌های اقتصادی، بلکه فقدان زیرساخت‌های انرژی و همچنین میزان مصرف داخلی است.
EDITORS' NOTE:  Reuters and other foreign media are subject to Iranian restrictions on their ability to film or take pictures in Tehran.

The SPQ1 gas platform is seen on the southern edge of Iran's South Pars gas field in the Gulf, off Assalouyeh, 1,000 km (621 miles) south of Tehran, January 26, 2011. Picture taken January 26.  REUTERS/Caren Firouz (IRAN - Tags: BUSINESS ENERGY) - RTXX59M
خواندن در 

اظهارات مقامهای ایرانی در مورد قصد تهران برای ورود به بازار گاز اروپا، کماکان بخشی از یک بازی سیاسی است که مقام‌های جمهوری اسلامی به آن می‌پردازند تا غرب را به برداشتن هر چه بیشتر تحریم‌ها و برقراری مجدد ارتباط با ایران، ترغیب کنند. با این حال، به نظر می‌رسد که چنین اظهاراتی تا امروز بیشتر بر رفتار دولت روسیه و شرکت‌های هیدروکربن این کشور اثر داشته تا شرکت‌های اروپایی.

مقام‌های ایرانی از دهه ۱۹۹۰ میلادی به کشورهای اروپایی وعده داده‌اند تا وابستگی آنان را به گاز روسیه کاهش دهند. بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵، تحریم‌های بین‌المللی مهم‌ترین مانع بر سر راه اجرای پروژه‌هایی بودند که قرار بود گاز ایران را به بازار اروپا برسانند. شرکت‌های اروپایی به دلیل هراس از تحریم‌های غرب، جرئت افزایش حضور (بیش از حدِّ مذاکره و حرف) را در بخش نفت و گاز ایران نداشتند. با این وجود، پذیرش برجام و آغاز رفع محدودیت برای همکاری با ایران، به وضوح مشخص کرد که ریشهٔ مشکل تنها در تحریم‌ها نبود، بلکه می‌توان آن را در زیرساخت‌های انرژی ایران جست‌وجو کرد. گاز طبیعی ایران در میان مدت به بازارهای اروپا نخواهد رسید.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.