رفتن به محتوای اصلی

هنر معاصر و نقش آن در بهبود روابط ایران و عرب

نمایشگاه «دریای آونگان» که در حال برگزاری در موزه هنرهای معاصرتهران می باشد فرصتی نادر برای دیپلماسی فرهنگی و هنری بین ایران و دنیای عرب ایجاد کرده است.
TehranExhibition.jpg
خواندن در 

موزه هنرهای معاصر تهران با همکاری بنیاد هنری برجیل، در حال برگزاری نمایشگاهی از آثار هنرمندان مدرن ایران و عرب در فاصله سال‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۹۰ است. این نخستین بار است که هنر مدرن عرب در ایران به نمایش گذاشته می‌شود؛ مجموعه‌ای که شامل ۴۰ اثر از هنرمندان مدرن عرب از مصر، عراق، شمال آفریقا و شام تا شبه‌جزیره عربستان، چهل اثر از هنرمندان مدرن ایران و شش اثر از هنرمندان فلسطین و لبنان است. عنوان این نمایشگاه -دریای آونگان (the sea suspended)- برگرفته از یکی از شعرهای محمود درویش، شاعر فلسطینی است.

در اطلاعیه موزه هنرهای معاصر تهران، هدف از برگزاری این نمایشگاه "مطالعه تطبیقی هنر مدرن ایران و دنیای عرب" عنوان شده. مجید ملانوروزی، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران در گفت‌وگو با المامنیتور با تاکید بر این مساله، برگزاری این نمایشگاه را در عین حال "دیالوگی" می‌داند میان هنر ایران و عرب؛ دیالوگی که به عقیده او از لحاظ دیپلماسی فرهنگی نیز می تواند حائز اهمیت باشد: "در فضای فعلی به واسطه جریان‌هایی مانند داعش چهره فرهنگی جهان اسلام مخدوش شده است. از طرف دیگر تنش‌های ناسیونالیستی نیز در خاورمیانه وجود دارد که فضای انسانی و فرهنگی میان کشورها را مکدر کرده. من فکر می‌کنم هنر و هنرمندان همیشه می‌توانند پیشگام بهبود روابط انسانی باشند. به خصوص نقاشی که می‌تواند با زبان جهانی این همدلی را ایجاد کند."

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.