رفتن به محتوای اصلی

چگونه تابعیت دوگانه تبدیل به یک جنجال کلیدی در ایران شد

موضوع تابعیت دوگانه تبدیل به یک بازی سیاسی تمام عیار در ایران شده است آن هم در زمانی که ۳۵ مقام ارشد بدین خاطر از تصدی امور اجرایی محروم شده اند.
Iran's Minister of Intelligence Mahmoud Alavi, a candidate for upcoming vote on the Assembly of Experts, speaks during a campaign gathering of candidates mainly close to the reformist camp, in Tehran February 23, 2016.  REUTERS/Raheb Homavandi/TIMA  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY.   - RTX287BE
خواندن در 

به نظر می‌رسد داستان دوتابعیتی‌ها در ایران، با رد صلاحیت ۳۵ مقام ارشد دولتی توسط وزارت اطلاعات دولت روحانی وارد مرحله جدیدی شده است. داستانی که هم‌زمان با مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب، به عنوان اهرم فشاری علیه دولت، در راهروهای مجلس نهم (قبلی) کلید خورد و با "بررسی پروژه نفوذ" با حضور مسوولین سازمان اطلاعات سپاه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس فعلی ادامه پیدا کرد. اکنون اما محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت روحانی، در جلسه با اعضای این کمیسیون از برخورد با ۷۹ مورد مشکوک به داشتن تابعیت مضاعف و گرین کارت خبر داده که صلاحیت 35 نفر آن‌ها رد شده است.

مخالفان و منتقدان دولت در ایران، همزمان با مذاکرات هسته‌ای موضوع برکنارکردن مقام‌های دوتابعیتی را مطرح کردند. به دنبال آن ۱۳ نماینده مجلس نزدیک به اصول‌گرایان –جبهه پایداری- در این‌باره به روحانی تذکر دادند. دولت اما در واکنش گفت که "افراد دوتابعیتی در دولت حضور ندارند و موضوع احتمالن با افرادی که دارای گرین کارت هستند، اشتباه گرفته شده."

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.