رفتن به محتوای اصلی

سیاست‌های خط لوله ایران به کردستان عراق هم رسید

کشیدن خط لوله میان کردستان عراق و ایران می‌تواند به تقویت و تثبیت موقعیت جمهوری اسلامی به عنوان یک مرکز منطقه‌ای انرژی منتهی شود - که به نفع کردهای دو طرف مرز خواهد بود.
Workers set up a natural gas pipeline during a dust storm at Iraq's border with Iran in Basra, southeast of Baghdad, April 12, 2016.  REUTERS/Essam Al-Sudani - RTX29NH6
خواندن در 

طی دو دهه گذشته، ایجاد  پیوند  انرژی یکی از پایه‌های سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی بوده است. از نخستین روزهای «سواپ نفتی» میان ایران و آسیای مرکزی در دهه ۹۰ میلادی تا گسترش یک شبکه منطقه‌ای خط لوله‌ گاز، و همچنین گسترش شبکه‌ برق، ایران تدریجاً تبدیل به مرکز اصلی انرژی منطقه شده است. در این فرایند، ایران تنها بر گسترش توانایی‌های صادراتی خود متمرکز نشده و همزمان  کاملاً به دنبال  وابستگی متقابل انرژی منطقه هم هست. در واقع، جدیدترین ابتکار، ایجاد یک خط لوله نفت خام از کردستان عراق به ایران است که نقش مهم و حیاتی این کشور به عنوان یک مرکزاصلی انرژی در کل منطقه را برجسته می‌کند.

بنا بر گزارش‌ها، جمهوری اسلامی ایران و حکومت اقلیم کردستان بر روی مسائل فنی ساخت یک خط لوله انتقالی به حجم ۲۵۰ هزار بشکه نفت خام به ایران در روز موافقت کرده‌اند. این گزارش‌ها خبر از ایجاد ارتباط نفتی از طریق لوله‌کشی میان کویسنجق در اقلیم کردستان به کرمانشاه از طریق مرز پرویزخان می‌دهند، جایی که نفت خام به خط لوله‌ ایران تزریق خواهد شد که می‌تواند برای پالایش، به پالایشگاه‌های شمال این کشور منتقل شود.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.