דילוג לתוכן העיקרי

אבו מאזן מתכונן לפירוק הרשות הפלסטינית

נוכח צעדי הענישה של ישראל כלפי הפלסטינים, נראה כי למרות ניסיונותיו של שר הביטחון לגמד את חשיבות התיאום הביטחוני הרי שמערכת הביטחון מייחסת לו חשיבות גדולה. השאלה היא עד כמה תסכים ישראל, אם בכלל, ללכת לקראת אבו מאזן כדי שלא ייתפס כ"משתף פעולה".
Palestinian President Mahmoud Abbas speaks during a meeting with Chinese President Xi Jinping, not shown, at the Great Hall of the People in Beijing, China, July 18, 2017. REUTERS/Mark Schiefelbein/Pool - RTX3BWOG
קראו 

משבר הר הבית ופרץ האלימות שליווה אותו הותירו את ההנהגה הפלסטינית ברמאללה מתוסכלת מאוד. אף שהושגה המטרה של השבת הסטטוס קוו על הר הבית (אל-חרם א-שריף), ואף שישראל סילקה את כל אמצעי הביטחון שהציבה בכניסות אל ההר, דעת הקהל הפלסטינית העניקה את מלוא הקרדיט דווקא לרדיקלים. הפלסטינים חשו שארגון חמאס והזרוע הצפונית של תנועת האחים המוסלמים, ולא הנשיא אבו מאזן או עבדאללה מלך ירדן, הם שכופפו את זרועה של ישראל.

שר פלסטיני בכיר, אדם בעל רקע ביטחוני עשיר המקורב לנשיא אבו מאזן, סיפר לאל-מוניטור בעילום שם שבהנהגת הפתח מודאגים היום יותר מתמיד מאופיו של המאבק הפלסטיני כפי שהוא נתפס בעיני הציבור הפלסטיני והעולם הערבי והמוסלמי כולו. בהנהגה חוששים שאמצעי הביטחון של ראש הממשלה בנימין נתניהו סביב מסגד אל-אקצא הוסיפו נופך דתי למאבק הלאומי הפלסטיני.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.