דילוג לתוכן העיקרי

למה חברי כנסת לא צריכים להפגין ליד ביתו של מנדלבליט

ההפגנות בסמוך לביתו של היועץ המשפטי לממשלה, משמאל ומימין, צפויות להמשיך לצבור תאוצה גם במוצאי שבת הקרובה. אולם ככל שהן חשובות לשיח הדמוקרטי בישראל, כך חשוב שחברי הכנסת ימנעו מהן.
RTX1ZGHK-1.jpg
קראו 

״ההפגנה הזאת היא של השמאל... היא אנטי חוקתית ואנטי דמוקרטית. הם אומרים את זה במפורש: ׳אנחנו רוצים להשפיע על מקבלי ההחלטות׳״. המשפט הזה, שהשמיע יו"ר הקואליציה דוד ביטן בהפגנת הליכוד במוצאי שבת האחרונה (5 באוגוסט) ליד ביתו של היועץ המשפטי לממשלה בפתח תקוה, מעיד על בלבול מסוכן במושגים בסיסיים של המשטר הדמוקרטי.

ביטן, כשלצדו שר התקשורת איוב קרא, סגן השר ירון מזוז וחברי הכנסת אמיר אוחנה ונאוה בוקר מהליכוד, עמדו בראש כמה מאות ליכודניקים, שהתקבצו במקום כדי לתת משקל נגד להפגנות שמתקיימות שם כבר 37 שבועות ברציפות. מדובר בהפגנות שהחלו בשלהי 2016, עוד לפני פרסום החקירות נגד בנימין נתניהו בתיק 1000 (המתנות מאנשי עסקים) ותיק 2000 (השיחות עם מו״ל ידיעות אחרונות ארנון מוזס). הן אורגנו על ידי פעילי שמאל במטרה ללחוץ על היועץ המשפטי אביחי מנדלבליט לקדם במהירות את חקירות ראש הממשלה, בטענה כי הוא מעכב אותן כדי לאפשר לנתניהו לחמוק מהן. עם ההתפתחויות המשמעותיות בתיקי החקירות האלה, נוסף להפגנות השבועיות אלמנט של מחאה נגד שחיתות, והן גדלו מכמה עשרות משתתפים לאלפים בודדים.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.