האם אבו מאזן יפסיק לשלם את שכר עובדי הרשות בעזה?
עשרות אלפי פלסטינים ברצועת עזה, שאינם מועסקים מאז הפיכת חמאס ב-2007 אך ממשיכים לקבל משכורת חודשית מהרשות הפלסטינית, חוששים שהיו"ר אבו מאזן יפסיק בקרוב לשלם את שכרם בלחץ המדינות התורמות.
עשרות אלפי מועסקי הרשות הפלסטינית ברצועת עזה נמצאים בשבוע האחרון [מארס 2017] בחרדה עצומה. זאת לאחר שנודע להם, כי הרשות הפלסטינית עלולה לגרוע בטווח הזמן המיידי מאות ואף אלפי שמות מרשימת מקבלי השכר.
המונח "מועסק הרשות בעזה" הוא מטעה, מכיוון שמאז הפיכת חמאס ברצועה [2007] רוב פקידי הרשות, למעט עובדי המעברים ושירותי הבריאות, הם מובטלים מאונס לאחר שפוטרו מעבודתם על ידי שלטון חמאס. כך יוצא שהרשות הפלסטינית ברמאללה היא האחראית הישירה לגורלם של כ-55 אלף מקבלי משכורות שבעצם אינם עובדים.
לפי גורמים פלסטינים, השכר של כל "מועסק" נע בין 500 ל-1,000 דולר בממוצע בחודש (תלוי בתפקיד ובדרגה), כך שמשרד האוצר הפלסטיני ברמאללה נאלץ להעביר סכום אסטרונומי של כ-45 מיליון דולר כל חודש לתשלום משכורות פקידי הרשות לשעבר בעזה.