דילוג לתוכן העיקרי

הפלסטינים משלימים עם העברת שגרירות ארה"ב לירושלים

אחרי שאיימו למרר את חיי ארה"ב באו"ם והזהירו מקטסטרופה עתידית, הפלסטינים מנמיכים את הטון כלפי דונלד טראמפ. אם אכן תועתק השגרירות האמריקאית לירושלים, ינסו הפלסטינים לשכנע את הממשל החדש להקים במזרח העיר שגרירות פלסטינית.

Pedestrians walk past the U.S. embassy in Tel Aviv August 2, 2013. U.S. embassies that would normally be open this Sunday - including those in Abu Dhabi, Baghdad and Cairo - will be closed that day because of unspecified security concerns, the U.S. State Department said on Thursday. CBS News said U.S. embassies would also be closed in Bahrain, Israel, Jordan, Kuwait, Libya, Oman, Qatar, Saudi Arabia, Yemen, Afghanistan and Bangladesh. REUTERS/Nir Elias (ISRAEL - Tags: POLITICS) - RTX12876

יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן שיגר השבוע [9 בינואר] מכתב לנשיא ארצות הברית המיועד דונלד טראמפ, בו כתב לו כי העברת השגרירות האמריקאית לירושלים תפגע בעיקרון "שתי מדינות לשני עמים" ותקשה על תהליך השלום. "המכתב נוסח בזהירות רבה, בלשון דיפלומטית, והושקעה בו מחשבה רבה", אומר לאל-מוניטור מקור פלסטיני ברמאללה. לדבריו, אבו מאזן קיבל את הצעתו של השגריר הפלסטיני המיועד לשרת בוושינגטון ד"ר חוסאם זומלוט, להסביר לנשיא האמריקאי המיועד כי העברת השגרירות מתל אביב לירושלים תקשה על ממשלו של טראמפ, שירצה להיזכר כמי שהשכין שלום בין הישראלים לפלסטינים.

"לא היו איומים ולא אזהרות לקטסטרופות, גם לא (איום ב)צעדי תגובה של הרשות או של מדינות ערביות אחרות", אומר המקור, "אלא רצון כן לדבר עמו כמנהיג אל מנהיג".

ניסוח המכתב בלשון רפה הינו מנוגד לדברים החריפים שהשמיעו בנושא בכירים ברשות הפלסטינית. מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף ומי שעמד בראש צוות שיחות השלום עם ישראל, סאיב עריקאת, הזהיר כי אם תועבר השגרירות לירושלים יהיה זה סוף תהליך השלום עם ישראל וכי הרשות תצמצם את התיאום הביטחוני עמה. עריקאת אף הזהיר כי הרשות לא תכיר יותר בישראל ותבקש ממדינות ערב לגרש את שגרירי ארצות הברית ממדינותיהן.  

הגדיל לעשות ריאד מנסור, השגריר הפלסטיני באו"ם, כשאיים למרר את חייה של ארצות הברית במוסדות האו"ם אם ההחלטה תקרום עור וגידים.

SUBSCRIBER EXCLUSIVE

Continue reading this exclusive analysis

Original reporting and analysis unavailable elsewhere. Subscribe to AL-MONITOR to read this story and access everything we publish