דילוג לתוכן העיקרי

נתניהו הוא מבצר מבודד של איש אחד: דורי גולד כמשל

התפטרות ד"ר דורי גולד ממשרד החוץ היא ביטוי נוסף לתהליכים המדאיגים בהתנהלותה של לשכת ראש הממשלה. מאז ניצח בבחירות האחרונות, נתניהו מאמין ביכולתו לעשות הכל לבד וכולם נראים בעיניו כחתרנים המבקשים את רעתו.

New Israeli director general of foreign affairs, Dore Gold, delivers a speech on June 1, 2015, in Jerusalem during a conference about the 50-day war in Gaza between Israel and Hamas militants in the summer of 2014. Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu named on May 25, 2015 Dore Gold as his director general of foreign affairs. Gold was an adviser to Netanyahu after he first took office in 1996, served as ambassador to the UN in 1997-1999 and also advised former premier Ariel Sharon.  AFP PHOTO / THOMAS

כשהודיע בנימין נתניהו כחודשיים לאחר הבחירות האחרונות [מאי 2015] על מינויו של מקורבו ד"ר דורי גולד למנכ"ל משרד החוץ, העריכו הפרשנים המדיניים כי גולד יהפוך לאיש הקשר המרכזי מול ארה"ב ולזרוע המדינית הביצועית של ראש הממשלה.

גולד נחשב לאיש אמונו של נתניהו מאז אמצע שנות התשעים ותואר אז כמי שקרוב לוודאי יהיה האיש החזק במשרד החוץ, זאת בשל העובדה שנתניהו החליט לא למנות שר למשרה הבכירה והותיר את התיק בידיו חרף הביקורת.

גולד הוא אחד הישראלים המוכרים בדיפלומטיה האמריקאית בשלושים השנים האחרונות: יליד ארה"ב, שכיהן כיועצו המדיני של נתניהו בקדנציה הראשונה שלו כראש ממשלה [1996], ולאחר מכן מונה על ידו לשגריר ישראל באו"ם [1999-1997].

כעת, בניגוד לכל הציפיות ושנה וחצי בלבד לאחר אותו מינוי מבטיח, הודיע גולד על התפטרותו מתפקיד מנכ"ל משרד החוץ [13 באוקטובר]. ההתפטרות המפתיעה תחליש כך נדמה עוד יותר את משרד החוץ, אותו הפך שר החוץ (וראש הממשלה) נתניהו לכלי ריק. למעשה, בקדנציה הנוכחית חוסר האמון הבסיסי של ראש הממשלה במשרד החוץ רק גבר, וגולד כפי הנראה לא הצליח לספק לו את התחושה שהוא שולט בפקידיו.

SUBSCRIBER EXCLUSIVE

Continue reading this exclusive analysis

Original reporting and analysis unavailable elsewhere. Subscribe to AL-MONITOR to read this story and access everything we publish