דילוג לתוכן העיקרי

מדוע ישראל צריכה עוד צוללת?

על פניו, צי הצוללות הישראלי, הכולל החל מהשבוע חמש צוללות "דולפין", הוא גדול בהרבה על מידותיה של מדינה בסדר הגודל של ישראל. הצורך בהרתעה כוללת הכריע עד כה את הכף לטובתן, אך הרמטכ"ל כבר מתכנן שינוי בסדר העדיפויות הביטחוני.
RTX221GM.jpg
קראו 

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון משה (בוגי) יעלון ניצבו ביום שלישי [12 בינואר], על המזח בבסיס חיל הים הישראלי בחיפה, והביטו בהתרגשות לעבר הים. גוף כהה גדול החליק שם, בשיט חרישי, אל תוך הנמל. זוהי הצוללת אח"י (אניית חיל הים) רהב, אחת הצוללות המתוחכמות והחדישות בעולם, שהגיעה לחיפה בהפלגה ישירה מנמל קיל שבגרמניה. באיזה מדינה נוספת מגיעים שלושת האישים החשובים ביותר בהנהגה להשתתף בקבלת פנים לצוללת? כנראה שרק בישראל. שלושתם התחרו זה בזה בסופרלטיבים על עוצמתה, הרתעתה ויכולתה של ישראל להכות באויביה בחוזקה גם הרחק מגבולותיה, בנאומיהם הנלהבים בטקס קבלת הפנים החגיגי.

לשלישיית הצמרת הייתה סיבה טובה להשתתף במסיבת ההשקה של הצוללת, חמישית מסוגה שבידי ישראל: על פי פרסומים זרים, הצוללת הזו, כמו אחיותיה, מסוגלת לשאת ולשגר טילי שיוט ארוכי טווח בעלי ראש קרבי גרעיני. גורמי ביון זרים מעריכים כי צי הצוללות הישראליות מהסוג הזה, שימנה בשנת 2019 שש צוללות, מהווה את "פוליסת ביטוח החיים" של ישראל, ואמור להרתיע כל גורם זר שמשתעשע ברעיון לשגר לעבר המדינה היהודית נשק להשמדה המונית מסוג כלשהו.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.