דילוג לתוכן העיקרי

כך "נעלמים" תקציבי הקהילה האתיופית

מנהיגי הקהילה האתיופית ספקניים לגבי הצלחתה של התוכנית החדשה לקידום שילובם של בני העדה בחברה הישראלית. לטענתם, בהעדר תכנון ממשלתי, תקציבי "תוכניות גרנדיוזיות" קודמות במאות מיליוני שקלים לא נוצלו למענם ואף מועברים לאוכלוסיות אחרות.
Jews who migrated from Ethiopia, their descendants and other supporters take part in a protest against discrimination of Ethiopian Jews in the southern town of Kiryat Malachi January 10, 2012. The large placard (front) in Hebrew reads, " Enough for racism".  REUTERS/Amir Cohen (ISRAEL - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) - RTR2W3Z3
קראו 

בחודש ספטמבר [2015], כמה חודשים אחרי המחאה הנרחבת והקשה של צעירי קהילת יוצאי אתיופיה בישראל, יצאה הממשלה בהכרזה מעודדת: ועדת השרים לקידום שילובם של יוצאי אתיופיה הודיעה כי תביא לאישור הממשלה תוכניות ייעודיות של משרדי החינוך, הבריאות והרווחה בהשקעה של כ-300 מיליון שקלים. לכאורה, בשורה טובה שאמורה הייתה לנטוע תקווה בקרב קהילת יוצאי אתיופיה. אלא שאלו, למודי אכזבות כבר, רואים בתוכניות הללו בדיוק את ההיפך. מבחינתם זה אינו אלא ניסיון לנתב כספים שהובטחו לקהילה בעבר אל מטרות אחרות.

״המחאה התפרצה בשל אלימות משטרתית, אחרי שהופץ הסרטון של שוטרים מכים את חייל צה״ל בן העדה האתיופית דימאס פיקדה, אבל זה הרבה מעבר לכך״, מסביר פנטהון אספה-דויט, מנכ״ל עמותת "טבקה" למען צדק ושוויון ליוצאי אתיופיה, המשמש גם כיו״ר נציגי הארגונים של יוצאי אתיופיה. ״יש כישלון מתמשך בכך שתקציבים מאושרים אינם מנוצלים. לא חסר כסף, אבל יש חוסר תכנון. אם לא נשנה את זה עכשיו, בעוד עשר שנים תראיין אותי שוב ותשאל למה המצב לא השתפר".

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.