דילוג לתוכן העיקרי

הסיבה האמיתית להשתתפותו של נתניהו בוועידת האקלים

המניע להשתתפותו של ראש הממשלה באירוע בפאריז לא היה העניין שלו בגזי החממה או באנרגיה מתחדשת. נוכחותם של רבים כל כך ממנהיגי העולם, במיוחד לאחר המתקפה בפאריז, היא שהובילה להחלטה הזו ברגע האחרון.
RTX1WK7U.jpg
קראו 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע לפאריז בבוקר יום שני 30 בנובמבר, ועזב כבר באותו הערב. הוא מיהר מפגישה לפגישה, ובקושי הספיק לנאום בוועידת האקלים COP21 ולקיים שיחות דו-צדדיות עם נשיא צרפת פרנסואה הולנד, עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ועם ראשי הממשלה של אוסטרליה, של יפן ושל פולין. הוא שוחח עם הנשיא ברק אובמה בקצרה, בשעה שהשניים צעדו במסדרון אל אולם הוועידה, אך לא נפגש עם אף מנהיג ערבי, לפחות לא באופן רשמי. דיפלומטים ישראלים אישרו באוזני אל-מוניטור שנתניהו לא ביקש לקיים פגישות שכאלה. בשיחה עם כתבים ישראלים סיפר נתניהו, שלחץ את ידו של הנשיא אבו מאזן ואף שוחח קצרות עם כמה ממנהיגי מדינות ערב, אך נמנע מלנקוב בשמות.

מתקפת הטרור על פאריז ב-13 בנובמבר יצרה מציאות חדשה. בשעות ובימים שלאחר המתקפה נאלצה ההנהגה הצרפתית להכריע אילו אירועים ציבוריים יתקיימו כסדרם, ואילו יבוטלו. אך איש לא העלה בדעתו לבטל את ועידת האקלים. מאמצים רבים מדי הושקעו בארגונה, מאמצים רבים מדי הושקעו בהכנת הקרקע לפסגה בינלאומית שכזו, והמארגנים ציפו לבואם של 147 מנהיגים ושל מעל 3,000 עיתונאים מכל רחבי העולם. הנשיא אובמה אישר את השתתפותו, וכך גם הנשיא פוטין ואפילו נשיא סין, שי ג'ינפינג. ועידת האקלים הפכה במובן מסוים להצבעת אמון ביכולתה של צרפת להבטיח את ביטחונם של משתתפיה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.