דילוג לתוכן העיקרי

בישראל שבעי רצון מהמלחמה בתימן, מבלי להבין למה

במקום להביע שמחה לאיד על המתקפה הסעודית בתימן, על ירושלים לסלוד ממנה. התערערות המצב במדינות ערביות מוליד עוד ועוד טרור, המשפיע בשוליו גם על ישראל.
Saudi King Salman attends the opening meeting of the Arab Summit in Sharm el-Sheikh, in the South Sinai governorate, south of Cairo, March 28, 2015. Arab League heads of state are holding a two-day summit to discuss a range of conflicts in the region, including Yemen and Libya, as well as the threat posed by Islamic State militants. REUTERS/Stringer - RTR4V96H

שביעות רצון ושמחה לאיד שזורים בהתבטאויות של פוליטיקאים ישראלים כשהם נדרשים להתייחס למתקפה הסעודית על תימן. האם טבעי שאנו, הישראלים, נרחוש איבה אוטומטית למיליציית "אנסאר אללה", אף שאיננו מכירים אותה כלל? אנסאר אללה היא פלג שיעי, ומשום כך ברור לנו כלל כך שהיא סניף איראני. אם איראן היא אויבת של ישראל, אנו מניחים שגם בני חסותה יהיו כאלה. אנחנו, ולא צריך להשחית זמן רב מדי בשאלה הזו, הולכים עם הטובים. והטובים בסיפור הזה הם הסעודים.

אלא שהמציאות מראה אחרת. דו"חות מודיעין של ממשלות מערביות מצביעים על חלקה המרכזי של סעודיה בהקמת מיליציות סוניות בעיראק שאחרי סדאם חוסיין, שרצחו, טבחו ופוצצו מכוניות ממולכדות בלב אוכלוסייה אזרחית. גם בסוריה, סעודיה הייתה זו שהובילה את המלחמה נגד משטר הבעת', מימנה קבוצות שלחמו בה ותיאמה עם המודיעין האמריקאי והצרפתי את המהלכים המבצעיים בשטח. בתחכום רב, באמצעות שליטה מרחוק ויחסי ציבור טובים, סעודיה היא שחקן מרכזי בכל קונפליקט מדמם שמתחולל כאן בעשור האחרון. ללא דחיפתה, ספק אם ארגונים כמו ג'בהת א-נוסרה בסוריה או אל-קאעידה בעיראק היו משחקים תפקיד כה מרכזי בשפיכות הדמים הזו. "כדי להפיל את המשטר הסורי, הרסתם מדינה שלמה", הטיח בהם חסן נסראללה בנאומו ביום שישי [27 במארס].

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.