דילוג לתוכן העיקרי

הצבעה עדתית: התופעה המוכחשת והמשפיעה ביותר על הפוליטיקה הישראלית

מה שנהוג לכנות בישראל "השד העדתי" בנימה מזלזלת ומתנשאת הוא תופעה קיימת ורבת השפעה על הפוליטיקה ישראלית, אך השיח בה תמיד שטחי ורדוד. מחקר שערך ארתור פינקלשטיין על דפוסי ההצבעה של מצביעי קדימה, אשר ממצאיו המדהימים נחשפים כעת לראשונה, יכול לשמש התחלה לדיון עומק בנושא.
Ex-defence chief Shaul Mofaz (C) leaves after casting his ballot for the Kadima party primary election at a polling station in the central town of Kfar Saba March 27, 2012. Opinion polls predicted a close race between Tzipi Livni, Israel's former foreign minister, and Mofaz among Kadima's 100,000 eligible voters charged with choosing a candidate to challenge Prime Minister Benjamin Netanyahu in a national poll expected by next year. REUTERS/Amir Cohen (ISRAEL - Tags: POLITICS ELECTIONS) - RTR2ZY8B
קראו 

בקיץ 2008 נערך שאול מופז להתמודדות על ראשות מפלגת קדימה מול ציפי לבני בבחירות שנקבעו לחודש ספטמבר באותה שנה, לאחר הדחתו של ראש הממשלה אהוד אולמרט מראשות המפלגה בעקבות פרשת טלנסקי. קדימה הייתה אז מפלגת השלטון, אולמרט היה עדיין ראש ממשלה, וליורשו בראשות קדימה הייתה הזדמנות להחליפו גם בראשות הממשלה.

מופז, שהיה משוכנע שהוא קרוב מאוד להגיע אל לשכת ראש הממשלה, שכר את שירותיו של היועץ האמריקאי-יהודי ארתור פינקלשטיין. זה ערך עבורו מחקר עומק רחב שהתבסס על סדרת סקרים בנוגע לדפוסי ההצבעה של מתפקדי קדימה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.