דילוג לתוכן העיקרי

הרשימה הערבית המשותפת מצליחה למשוך גם מצביעים יהודים

הרשימה המאוחדת בראשות איימן עודה מקבלת תמיכה ממצביעי שמאל יהודים שאומרים כי התאכזבו מדרכה של מרצ, ולכן בחרו באכסדרה אחרת. אחת הפנטזיות שלהם: לראות את ליברמן, שהוביל את העלאת אחוז החסימה, נשאר מחוץ לכנסת.
Parliament member Masoud Ghanem speaks at a news conference held by Arab-Israeli parliament members and other candidates, announcing a joint political slate of all the Arab parties which will be running in the upcoming elections, in the northern city of Nazareth, January 23, 2015. Four political parties that mostly represent Israel's Arab minority have decided to run together in elections on March 17, creating a potential counter-weight to Prime Minister Benjamin Netanyahu and his right-wing allies. Opinion
קראו 

האיחוד היה אמנם מאולץ, אבל מרגע שהרשימה המשותפת של המפלגות הערביות הפכה לעובדה במפה הפוליטית הישראלית, יותר ויותר מצביעים במגזר הערבי וגם בשמאל הישראלי-יהודי, אשר עימם שוחחתי ושהצהירו שהם מצביעים לרשימה המשותפת, החלו לשרטט תרחישים שעד לפני מספר חודשים נחשבו גם בעיניהם כפנטזיה. אם אכן יתממשו התחזיות והסקרים, הרשימה המאוחדת עשויה להיות המפלגה השלישית בגודלה בכנסת. אם תוקם ממשלת אחדות, שתכלול את הליכוד ואת המחנה הציוני, עו"ד איימן עודה, ראש הרשימה המשותפת, עשוי להיות יו"ר האופוזיציה. על פי חוק, ראש הממשלה חייב לשתף את יו"ר האופוזיציה בעדכונים שוטפים, כולל בענייני ביטחון.

ההערכות הללו, יחד עם ריענון השורות בתנועת חד"ש והצבתו של יושב ראש צעיר הקורא לדו-קיום בראש הרשימה, הפכו לגורמים מדרבנים שקוסמים ליהודים מהצד השמאלי של המפה. גם הצטרפותו המתוקשרת של אברום בורג לחד"ש העניקה סוג של לגיטימציה למפלגה מבחינתם של מצביעים יהודים. מדובר במצביעים אשר אולי היססו בעבר להצהיר בגלוי שהם תומכים או מצביעים לרשימה המגדירה את עצמה ערבית-יהודית, אבל בבסיסה היא רשימה של כל הזרמים והפלגים הערביים בישראל.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.