דילוג לתוכן העיקרי

הרשתות החברתיות משנות את הפוליטיקה הישראלית

מהפכת הרשתות החברתיות שאנו נמצאים בעיצומה היא כה עוצמתית והיסטורית, שהיא משנה גם את פני הפוליטיקה שלנו. שחקנים ותיקים ומנוסים כמו אריה דרעי ואביגדור ליברמן גילו השבוע כי כללי המשחק השתנו ומפלגותיהם מאבדות מכוחן.
Israel's Finance Minister Yair Lapid (L) and Minister of Economics and Trade Naftali Bennett (2nd L) walk together during the swearing-in ceremony, at the Knesset, the Israeli Parliament, in Jerusalem March 18, 2013. Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu's new governing coalition took office after a parliamentary vote on Monday with powerful roles reserved for supporters of settlers in occupied territory. REUTERS/Baz Ratner (JERUSALEM - Tags: POLITICS) - RTR3F5XP
קראו 

בסתיו 2010, במשרדו הקטן בירושלים, החל אריה דרעי לחמם מנועים לקראת חזרתו לפוליטיקה. בנימין נתניהו, שהקים כשנה וחצי קודם לכן את ממשלתו השנייה, נהנה מיציבות ושקט קואליציוני, כשלצדו יו"ר מפלגת העבודה אהוד ברק כשר הביטחון, ויו"ר "ישראל ביתנו" אביגדור ליברמן (עם 15 מנדטים) כשר החוץ. ש"ס (עם 11 מנדטים) בראשות אלי ישי שלטה במשרד הפנים ובמשרד השיכון. את האופוזיציה הנהיגה ציפי לבני, שעמדה אז בראש "קדימה" – המפלגה הגדולה ביותר עם 28 מנדטים.

דרעי, שבמשך השנים המשיך להתייעץ עם שני חבריו הטובים אביגדור ליברמן וחיים רמון, החל להיפגש גם עם גורמים פוליטיים נוספים וחידש את קשריו המצוינים עם התקשורת החילונית. הוא היה אז בן 51 ודיבר על הקמת מפלגה חדשה שתתחרה בש"ס, אף שתכנן במקביל את השתלטותו המחודשת על המפלגה שנאלץ לעזוב. בשיחות האינסופיות הללו הוא הרכיב וחיבר קואלציות וגלגל תרחישים פוליטיים עתידיים, אשר בכולם היה לו תפקיד מרכזי כמי שיעמוד בראש מפלגה גדולה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.