דילוג לתוכן העיקרי

צוק איתן: שמועות בישראל מחליפות מידע פורמלי

הטלפונים החכמים והרשתות החברתיות הגבירו דרמטית את המהירות שבה מופצות שמועות על חיילים הרוגים – וגם את הנזק שהן עושות. הפרופ' אביעד קליינברג: "זה מבטא ספקנות כלפי הרשויות"
An Israeli soldier carries the flag-draped coffin of his fallen comrade Natan Cohen, killed during fighting in Gaza on Tuesday, during his funeral in Modi'in, a town between Jerusalem and Tel Aviv, July 23, 2014. Gaza fighting raged on Wednesday, displacing thousands more Palestinians in the battered territory as U.S. Secretary of State John Kerry said efforts to secure a truce between Israel and Hamas had made some progress. Israel launched its offensive on July 8 to halt rocket salvoes by Hamas and its al
קראו 

"תראי את הטנק השרוף. יש שם עשרה חיילים הרוגים", אמר לי נהג המונית שאליה נכנסתי בתל אביב, והעביר לי את מכשיר הטלפון החכם שלו. על הצג הייתה תמונה של טנק הפוך עולה באש. זה היה ביום ראשון בבוקר (20 ביולי) כשהארץ כולה הוצפה בגל שמועות על הרוגים ופצועים מהלחימה הקרקעית בעזה.

"מי שלח לך את זה? אולי זה מזויף? אולי זו לוחמה פסיכולוגית של החמאס?", שאלתי, והנהג השיב: "יש לי חבר ב-Ynet. הוא שלח לי בוואטסאפ". ניסיתי לשכנע אותו שאני עיתונאית ואיני מכירה אינפורמציה כזאת, ושעדיף שימנע מלהפיץ את המידע, אבל הוא היה בטוח שהדיווח שקיבל אקסקלוסיבי ונכון, ולא הבין מדוע אני מתעקשת להחריב לו את מסיבת האקסלוסיביות.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.