דילוג לתוכן העיקרי

תקשורת במלחמה: האויב מקבל יותר זמן מסך

ספר חדש של שני חוקרי תקשורת ישראלים, הפרופ' תמר ליבס והד"ר זהר קמפף, מצביע על שינוי דרמטי בסיקור עימותים במערב. בראיון לאל-מוניטור הם טוענים: האויב והקורבנות בצד השני מסוקרים יותר, על חשבון המנהיגים המקומיים
Paul Hansen of Sweden, a photographer working for the Swedish daily Dagens Nyheter, poses holding his picture that won the World Press Photo of the year for 2012, at Dagens Nyheter's office in Stockholm February 15, 2013. The photograph, which Hansen took on November 20, 2012, shows a group of men carrying the bodies of two dead children, who were killed in an Israeli missile strike on Gaza City, and won the top World Press Photo prize on Friday.        REUTERS/Fredrik Sandberg/Scanpix    (SWEDEN - Tags: ME
קראו 

אחד הרגעים הטלוויזיוניים החזקים שנצרבו בתודעתו של הציבור הישראלי, מהימים של מבצע עופרת יצוקה בדצמבר 2008 בעזה, היה ראיון אמפתי במיוחד שערכה יונית לוי, מגישת החדשות של ערוץ 2, עם אחמד סנור, בעל מסגרייה בעזה.

על חורבותיה של המסגרייה, שנהרסה בהפצצות הקשות של חיל האוויר הישראלי, סיפר סנור בקול קרוע על בנו שנהרג באותה ההפגזה. לוי, הידועה בסגנון הגשה מוקפד ונטול הבעת רגשות, לא הצליחה הפעם להישאר אדישה. היא שאלה את סנור איך הוא מרגיש לאחר אובדן בנו, ואם יש לו מסר לישראלים. סנור התייפח וכמעט התחנן שהמלחמה תיפסק. לפחות מיליון ישראלים צפו בראיון הזה, מאות אלפים מהם, תושבי הדרום, היו נצורים בחדרי ביטחון כשהם תחת הפגזות בלתי פוסקות של רקטות וטילים מעזה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.