דילוג לתוכן העיקרי

ההיסטריה המביכה של הימין הפוליטי

בימין לא חייבים להסכים עם פסילת חוק המסתננים בבג"ץ, אבל התגובה המתלהמת של נציגיו אופיינית למיעוט נרדף, לא למי שנמצא בשלטון כבר שנים רבות.
Children cross the street as residents of south Tel Aviv carry Israeli flags during a protest against African migrants living in their neighbourhoods May 30, 2012. Last week a similar protest held by residents of the low-income neighbourhoods where many of the border-jumpers from Eritrea, Sudan and South Sudan live led to violence, including a rampage that an Israeli broadcaster dubbed a "pogrom". Fleeing poverty, fighting and authoritarian rule, some 60, 000 Africans have crossed illegally into Israel thro
קראו 

לבית הדין הגבוה לצדק יש דימוי לא לגמרי מדויק של מוסד המרבה להתערב בעניינים לא לו. לא לגמרי מדויק – אבל גם לא מופרך, כפי שהוכח השבוע [16 בספטמבר], כשתשעה משופטיו החליטו פה אחד לפסול את התיקון לחוק למניעת הסתננות. הכנסת אישרה את התיקון, בתמיכת ראש הממשלה בנימין נתניהו, ב-2012. הוא אפשר למדינה לכלוא מסתננים ללא משפט למשך שלוש שנים. בית המשפט חשב שזו תקופה "בלתי מידתית", כלשונו.

שלושה מבחני מידתיות מקובלים בבית המשפט בישראל: התאמה בין האמצעי הננקט על ידי הרשות לבין תכליתה של הפעולה; האם יש בנמצא אמצעי פוגע פחות שיכול לשמש לאותה תכלית; האם התועלת שבהשגת התכלית גדולה מהנזק שבפגיעה בזכויותיהם של מי שנפגעים. וכמובן, גם לאחר הפעלתם של המבחנים הללו, מידתיות נשארת עניין יחסי.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.