דילוג לתוכן העיקרי

המגבלות ההלכתיות בפסח הן פתח ליצירתיות קולינרית

איסור אכילת חמץ במשך שבעה ימים דוחקות אל הקצה שפיות וקונדיטוריות, שלא מוכנות לוותר בפסח על לחם ועוגות. הצצה מרתקת לעולם של אפייה יצירתית ורבת דמיון של תחליפי לחם, עוגות וקינוחים כשרים לפסח.
An ultra-Orthodox Jewish man dips cooking utensils in boiling water to remove remains of leaven in preparation for the Jewish holiday of Passover in the city of Ashdod April 5, 2017. REUTERS/Amir Cohen - RTX3497Q
קראו 

חג הפסח שנחגג בעם היהודי השבוע [אפריל 2017], מתאפיין במגבלות על סוגי המזון שמותרים באכילה על מנת לשמר את זיכרון יציאת מצרים שהייתה, לפי המסורת היהודית, במאה ה-13 לפני הספירה. ההלכה היהודית אוסרת לאכול חמץ במהלך שבעת ימי החג. ההגדרה של חמץ היא: קמח שעשוי מחיטה, שעורה, שיבולת שועל, כוסמין או שיפון שבא במגע עם מים ותפח. בעידן שבו קמח החיטה והשעורה נוכחים כמעט בכל עוגה, תבשיל ואפילו משקאות, האיסור של אי אכילת חמץ בפסח מייצר אתגר קולינארי מרתק ורווי ביצירתיות מפתיעה שאין לה אח ורע בעולם.

''כל הזמן ממציאים דברים חדשים, ויש בזה חדווה מקצועית ויצירתית שאין במהלך השנה", אומרת לאל-מוניטור מלכי אדלר, קונדיטורית בעלת שם בישראל. אדלר, נשואה ואם לשלושה, רואת חשבון לשעבר שנטשה את התחום לטובת האהבה לאפייה, מתארת סצנה כמעט בלשית של גילוי קומבינציות הכנה ושימוש בחומרים על מנת לייצר תחליפים לכל סוגי המאכלים שאסורים בפסח. "האתגר שלי אישית הוא כפול", היא אומרת. "האשכנזים גם לא אוכלים קטניות, כך שאפשריות רבות להכין מוצרים מקמח חומוס, קמח אורז ועמילן תירס (קורנפלור) למשל, חסומות בפניי".

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.